Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Radonjić: Jelena Perović se sumnjiči da je sebi i drugima pribavila imovinsku korist od preko 60.000 eura

Perović je kao službeno lice i javni funkcioner, u periodu od avgusta 2020. do februara 2024. godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 – saopštio je Radonjić

Iz dokaza, podataka i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović kao službeno lice i javni funkcioner, u periodu od avgusta 2020. do februara 2024. godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 – saopštio je portparol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Ona je, ističe Radonjić, suprotno Zakonu o zaradama zaoslenih u javnom sektoru, donosila odluke kojima je uvećavala svoju zaradu po osnovu prekovrmenog rada, odnosno za varijabilni dio zarade i odluke kojima je sebi određivala naknadu za članstvo u određenim radnim grupama koje je sama obrazovala, iako je donošenje tih odluka isključivo u nadležnosti Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije kao tijela koje bira dirketora Agencije.

“Ona je u periodu od januara do jula prošle godine, donosila privremene odluke kojima je utvrđivala pravo na naknadu predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, iako je donošenje takvih odluka u isključivoj nadležnosti Skupštine Crne Gore, koja bira članove Savjeta Agencije, pa je tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 eura”, ističe Radonjić.

Dakle, tvrdi on, predmet pokrenutog postupka nije eventualna zloupotreba službenog vozila od strane osumnjičene, o čemu je u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran poseban krivični predmet, po krivičnoj prijavi Nevladine organizacije “Mreža za afirmaciju nevladinog sektora”, u kojem je takođe u toku izviđaj, već nepravilnosti konstatovane inspekcijskim nadzorom Budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koja je službene isprave po završenom nadzoru dostavila Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Svakako, u posljednjem pokrenutom postupku izviđaja protiv osumnjičene biće cijenjena i službena dokumentacija Agencije za sprječavanje korupcije, koju je policija privremeno oduzela prilikom pretresanja sjediša Agencije, ali i koju je Agencija dostavila po zahtjevima Specijalnog državnog tužilaštva, u cilju utvrđivanja osnova sumnje da li u sastav produženog krivičnog djela ulaze i druge protivpravne radnje osumnjičene, osim onih zbog kojih je postupak pokrenut”, kazao je Radonjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
krik
18.04.2024-17:02 17:02

Ovo što si iznio Vukase, porazno govori o Vladi i Vladama CG, o Skupštini CG, o pravosudnim organima, uključujući Tužilaštvo u kojem si ti alfa i omega. Govori da svi skupa nijeste radili svoj posao, a primali ste svaki pnaosob desetine hiljaa eura, jer ste dozvolili, da se 4 godine radi toboš nepravilno posao, a vi ste gledali to mrtvi ladni. Postupak protiv Jelene Perović, govori da je Savjet ASK, a kojeg bira Skrupština CG, bukavanlo odvratan i da da je čitavo vrijeme učestvovao u kriminialnim radnjama, koje sad pripisujete samo Jeleni Perović. Zašto nijeste uhapsili čitavi SAVJET ASK-a, jer… Pročitaj više »