Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Cetinjane sad terete za nedozvoljeno držanje oružja, a ne pokušaj ubistva

Više državno tužilaštvo iz Podgorice je predmet ustupilo Osnovnom tužilaštvu na Cetinju

Trojicu Cetinjana Blaža Pejovića (34), Vukana Vujačića (28) i Vlada Vulićevića (28) Tužilaštvo tereti za nedozvoljeno držanje oružja iako su prvobitno uhapšeni zbog sumnje da su odgovorni za pokušaj ubistva Gojka Simovića. Više državno tužilaštvo iz Podgorice je predmet ustupilo Osnovnom tužilaštvu na Cetinju. Te informacije potvrdili su iz Tužilaštva kao i advokati osumnjičenih, prenosi RTCG.

Pejović, Vujačić i Vulićević uhapšeni u subotu na Cetinju zbog sumnje da su, u septembru, pokušali da ubiju Cetinjanina Gojka Simovića.

Nakon što su trojica Cetinjana uhapšeni, Gojko Simović je rekao da sumnja da se radi o podmetanju i da trojica osumnjičenih nijesu odgovorni za pokušaj ubistva.

Iz policije je saopšteno da sumnja da su oni 13. septembra, pokušali da postave improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći pod Simovićevo vozilo “Tojota Rav 4“.

“Osnovano se sumnja, kako je krivičnom prijavom predstavljeno višem državnom tužiocu, da su B.P. (1989), V.V. (1995) i V.V (1995) izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sva tri osumnjičena će uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost višem državnom tužiocu u Podgorici”, saopštio je tada vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za sektor za borbu protiv kriminala, Lazar Šćepanović.

Šćepanović je naglasio da se dva osumnjičena u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe.

Policija je i medijima dostavila video snimak hapšenja Pejovića, Vujačića i Vulićevića.

Akciju hapšenja trojice Cetinjana pozdravili su ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve