Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Osam policajaca uhapšeno zbog primanja mita i 27 stranaca zbog davanja mita

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je Odjeljenje unutrašnje kontrole Uprave policije ODT-u u Podgorici podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika iz sektora Granične policije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela u produženom trajanju primanjem mita

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici policija je uhapsila osam policajaca iz sektora granične policije koji se sumnjiče za primanje mita. Uhapšeni su policajci J.N, R.Z, Ž.I, E.D, P.M, B.I, R.V. i M.D.

Ministar unutrašnjih psolova Danilo Šaranović je saopštio da je u ovoj akciji uhapšeno i 27 stranaca.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode 8 policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.)”, saopšteno je iz ODT Podgorica.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je Odjeljenje unutrašnje kontrole Uprave policije ODT-u u Podgorici podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika iz sektora Granične policije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela u produženom trajanju primanjem mita, kao i protiv 27 stranih državljana koji dolaze iz Albanije, Kosova i Turske, a koji su u pojedinačnim slučajevima učinili isto toliko krivičnih djela davanjem mita.

Šaranović je naglasio da je aktuelni društveni trenutak i njihova fokusiranost apsolutnom prioritetu Crne Gore a to je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ključni su razlozi zbog koji su pokrenuli čitav set kontrolnih mehanizama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Svjesni smo da je lišavanje slobode dva bivša direktora policije, bivša pomoćnika Uprave polciije u sektoru za borbu protiv kriminala i brojnih drugih policisjkih službenika stavilo na teret mnogo toga što ne stoji onim časnim policijskim službenicima. Zbog svega navedenog, dužni smo da iskorijenimo korupciju”, istakao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve