Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić očigledno je u “sukobu mišljenja” sa čelnicima policije.

“Polakote”: “Nepovratno pozitivno izmijenio strukture i supstance u tužilaštvu”, “Poslije toga dakle zbog toga. Znači to je logička greška”, “Ja govorim ono sto utvrdim. To se nije dopalo nekim i počelo je moje spaljivanje”, “Ovaj tužilac će sve to dokazati”,“Pošto sam ja uvijek spreman ne znači da vas prisluškujem, mada imam pravo da gledam na daljinu – znate ono lovćenski tajnovidac, pa mogu da vidim šta hoćete”, “Može biti ova kriminalna organizacija a može ispanuti i falsifikovanje isprave ili u pokušaju”

Iako Katnić tvrdi da nema indicija da su nedavna ubistva Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića na Cetinju povezana sa organizovanim kriminalnim grupama, službenici policije, sa kojima bi, makar u teoriji, trebalo tijesno da sarađuje i dijeli operativna saznanja, demantovali su ga u više navrata.

Šef cetinjske policije Igor Popović saopštio je nedavno, u parlamentu prijestonice da su ubistva Gazivode i Muhadinovića (51) posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

Dan kasnije demantovao ga je glavni specijalni tužilac Katnić.

“To je kazao Popović, a ja vam, kao GST, kažem da mi nemamo indicija da su Gazivoda i Muhadinović ubijeni u sukobu organizovanih kriminalnih grupa… Ova lica nijesu bila ni interesantno bezbjednosna lica, a kamoli da su bili članovi organizovanih kriminalnih grupa. Za to nemamo saznanja, što sada ne znači ništa, ali znači da se to do tada ne može ništa saopštiti”.

Međutim, nakon toga Katnićevo mišljenje osporio je šef Sektora kriminalističke policije Enis Baković, koji je kazao da vjeruje Popoviću:

“Naša operativna saznanja govore da se radi o posljedici sukoba organizovanih kriminalnih grupa”, rekao je on.

Ostaje nejsano da li Katnić, s obzirom na svoje tajnovidačke sposobnosti, zna nešto što njegovi saradnici iz policije ne znaju, ili je u pitanju neorganizovanost i loša koordinacija između policije i Tužilaštva. Jer ako je ovo drugo u pitanju, građani bi i te kako trebalo da budu zabrinuti.

Podsjetimo, tridesetogodišnji Cetinjanin Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara ispred teretane koja se nalazi u prostorijama Sportskog centra “Lovćen” u prijestonici.  Petar Muhadinović (52) iz Kotora poginuo je 27. februara prilikom eksplozije bombe koja je bila postavljena na njegovom automobil, takođe na Cetinju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve