Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

TRAGEDIJA Na Obzovici autobus sletio s puta, stradala djevojka (19) iz Podgorice i britanski državljanin, jedno lice u kritičnom stanju

Prema podacima nadležnih službi, četiri osobe su životno ugrožene i one su transportovane u Klinički centar

Nova tragedija na crnogorskim drumovima. U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje – Budva, kod mjesta Obzovica, poginule su dvije osobe. Utvrđeno je da su stradali djevojka iz Podgorice A.B. (19) i državljanin Velike Britanije D.A.N. (66).

Do udesa je došlo kada je autobus kompanije “Papović” iz za sada neutvrđenih razloga sletio s puta u provaliju duboku oko 15 metara, saopštili su iz Uprave policije.

U toj nesreći su četiri životno ugrožene. Na mjestu nesreće izašli su tužilac, pripadnici policije, hitne pomoći i spasilačkih služba. U autobusu je, prema nepotvrđenim informacijama, bilo oko 30 putnika.

Dežurna državna tužiteljka Anđela Radovanović saopštila je da je na lice mjesta izašla sa vještacima mašinske i saobraćajne struke.

“Utvrdili smo da je povrijeđenih 22 lica, devet je prebačeno u KCCG, dva su smrtno stradala. Vozač je trenutno u OB Cetinje nakon čega će biti prebačen u KCCG zbog zadobijenih povreda”, kazala je Radovanovićeva.

Dodaje da preliminarni podaci pokazuju da nije bilo kontakta sa drugim vozilom.

“Jedno lice koje je stradalo je strani državljanin Velike Britanije, a drugo lice je žensko lice za koje nijesmo otkrili identitet”, saopštila je tužiteljka.

Foto: RTV Cetinje

Oko 16 sati uz pomoć mehanizacije firme Elevator, autobus je izvađen iz provalije, a ispod njega nije pronađena nijedna osoba. U prvom momentu se strahovalo da je možda neko od putnika ostao ispod autobusa.

Vozač nakon pregleda na saslušanje

Vozač autobusa koji je danas sletio sa puta na Obzovici nalazi se na ukazivanju ljekarske pomoći u Bolnici na Cetinju. Nakon toga od njega će biti uzeta izjava o detaljima današnje saobraćajne nesreće.

Kako navode mediji, vozač je u udesu zadobio lakše povrede, a navodno je i opisao da je neposredno pred pada u provaliju osjetio jak bol u “potiljku glave”.

Jedan od putnika državljanin Rusije je za Radio Crne Gore rekao da je sve bilo normalno, i da ništa nije ukazivalo da može doći do nesreće.

“Ja sam slušao muziku, sve je bilo normalno. Odjednom se začula vriska i lomljava stakla”, kazao je ruski državljanin, koji je pomogao da izvuku teže povrijeđene.

Služba spasavanja

Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je medijima da su poziv dobili oko 12:11 minuta.

“Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu je bilo 24 vatrogasca”, rekao je Popović.

Dodao je da je 17 osoba povrijeđeno i dovedeno je u cetinjsku bolnicu, sedmoro osoba je bez povreda, jedna osoba prevezena je u KCCG a dvije osobe su poginule.

“To su brojke za sada”, saopštio je Popović.

Autobusom je upravljao Nikšićanin N.S.

Iz OKC-a Uprave policije su kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.

“Danas u 12:10 sati, sletio je autobus na putu između Budve i Cetinja”, kazali su  iz OKC-a.

Foto: RTCG

Putnici koji su prošli bez povreda kazali su za Radio Cetinje da je autobus naglo skrenuo udesno i da je došlo do prevrtanja. Državljanin Engleske koji je putovao ka Budvi kazao je za RTV Cetinje da ga je iz sna prenuo jak trzaj i da je nakon toga autobus sletio sa puta. Autobus se kretao iz pravca Cetinja ka Budvi.

Saobraćaj je do daljnjeg zatvoren na magistralnom pravcu Cetinje – Budva.

Autobus firme “Papović” trebalo je da prevozi putnike na relaciji Nikšić – Podgorica – Cetinje – Budva – Kotor.

Autobus je iz Nikšića krenuo u 9:44 časova.

“Sve raspoložive jedinice su na licu mjesta, kao i službe HMP i Direktorata za vanredne situacije”, saopštili su ranije iz Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.09.2023-15:41 15:41

Ja sam prosla sa Autom..vidjela sam puno naroda da gleda na dolje..posle pola sata srela sam Hitnu pomoc iz Budve..

Tara
19.09.2023-15:49 15:49

Svaki Udes je jeziv..

Maja
19.09.2023-18:37 18:37

Tuga
Saučešće porodicama naszradalih