Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

MUP: Službenici Uprave policije postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima

Reagovali na navode grupe građana Cetinja

“D.T. je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a su se oglasili nakon saopštenja Grupe građana Cetinja „Adžić zloupotrijebio položaj zarad revanšizma?“, i poručili da su “službenici Uprave policije su juče prema D.T. (43) iz Cetinja postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, a navodi iz pomenutog saopštenja se temelje na proizvoljnim zaključcima i ne odgovaraju činjeničnom stanju”.

“Kao što je već saopšteno, njegovo lišenje slobode je uslijedilo nakon napada na policijske službenike. Podsjećamo, D.T. je pristupio u službene prostrorije u namjeri da lovačku poluautomatsku pušku preda policiji, koja je odmah preuzeo službenik policije, nakon čega je uslijedio napad na službenike policije od strane D.T., kojom prilikom se on drsko ponašao i upitio niz uvreda i ozbiljnih prijetnji po živote službenika policije, pokušavajući da fizički napadne jednog službenik”, navode iz MUP-a.

Nakon događaja u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Cetinje iniciran je, dodaju, zahtjev za pretres stana i drugih prostorija, a kojom prilikom je pronađena puška tzv. pumparica i drveni rukohvat od puške nepoznate marke.

“D.T. se od ranije nalazi u evidencijama pravosnažno osuđenih lica za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – dva puta je osuđivan na uslovnu kaznu zatvora, a registrovan je i kao izvršilac dva prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, koji su postupci u toku”, navode u saopštenju.

Prethodno su, dodaju, 24. oktobra 2022. godine, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Filijali za upravne unutrašnje poslove Cetinje uputili zahjev za preispitivanje odluke o izdavanju oružnog lista za lice D.T., a iz razloga što su se shodno Zakonu o oružju stekli uslovi za oduzimanje oružja, municije i isprava o oružju.

“Shodno navedenom može se zaključiti da se radi o povratniku u vršenju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, te da je sklon nasilničkom ponašanju, a da su radnje policije prema D.T. isključivo bile usmjerene na sprečavanje i rasvjetljavanje krivičnih djela.

Uprava policije će, i pored pritiska određenih grupa, nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, a u interesu svih građana”, zaključuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve