Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Tokom vikenda evidentirano 38 saobraćajnih nezgoda, poginule dvije osobe

''U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 111 prekršajnih prijava, izdali 1.112 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja'', kazali su iz policije

U periodu od 19. do 22. aprila na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica smrtno stradala, četiri lica su zadobila teške, a 17 lake tjelesne povrede, saopštila je Uprava policije (UP).

“U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 111 prekršajnih prijava, izdali 1.112 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja”, kazali su iz policije.

Uhapšena su 33 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega je 21 vozač uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 10 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i dva vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

“Od ukupnog broja, 11 vozača uhapšeno je u Podgorici, i po četiri u Danilovgradu i Nikšiću”, naveli su iz policije.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve