Ponedjeljak, 20 Marta, 2023
Rubrika:

Ministarstvo javne uprave obilježilo Dan sigurnog interneta

U saradnji sa Mtel Digitalnom fabrikom

Ministarstvo javne uprave je, u saradnji sa Mtel Digitalnom fabrikom, obilježilo Dan sigurnog interneta, koji se već 20 godina unazad obilježava širom svijeta s ciljem da se promoviše bezbjedno i odgovorno korišćenje interneta i savremenih tehnologija širom svijeta.

„Drago mi je što baš na Dan sigurnog interneta, imamo mogućnost da otpočnemo obuku na temu siguran internet, baš ovdje, u Digitalnoj akademiji, koju smo i formirali u cilju unapređenja IT vještina svih građana“, poručio je ministar javne uprave, Maraš Dukaj.

Dukaj je poželio polaznicima da uspješno savladaju ponuđene sadržaje, i poručio da pouzdana elektronska usluga, nije više ideja, nego potreba, bez koje, kako je naveo, “ne možemo na kvalitetan način organizovati svoje živote i poslove”.

“To je zajednička potreba svih nas, bez obzira na uzrast, zanimanje i interesovanja“, kazao Dukaj.

On je pozvao građane da pratite aktivnosti Digitalne akademije.

Načelnik Direkcije za informacionu bezbjednost , Dušan Krkotić održao je predavanje na temu: „Cyber security“ – bezbjedosna kultura i zaštita podataka kojoj su prisustvovali građani prijavljeni putem javnog poziva u okviru projekta Digitalna akademija.

“Cilj predavanja je da građani unaprijede znanje oblasti sajber bezbjednosne kulture i zaštite podataka i prepoznaju tehničke osnove kompjuterskih virusa uz primjenu softvera za zaštitu uređaja od malicioznih napada”, sqopšteno je iz Ministartsva javne uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve