Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Medojević zbog sestre, direktorice TVCG, podnio ostavku u DIK-u

Više iz formalnih razloga i zbog nekoga ko profesionalno doživljava svoju struku kao što je moja sestra, pojasnio je Medojevic

Dražen Medojević podnio je ostavku na članstvo u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kako bi sestri Mariji Tomašević omogućio da nesmetano obavlja funkciju direktorice Televizije Crne Gore, kazao je on Pobjedi.

Media centar na čijem je čelu Goran Đurović osporio je prekjuče validnost izbora Tomašević za direktoricu TVCG zbog konflikta interesa koji postoji jer je Medojević, u trenutku kada je ona postavljena na tu funkciju, bio član DIK-a i član Glavnog odbora Pokreta za promjene.

Medojević je juče za Pobjedu rekao da nije u PzP-u već nekoliko godina, a da je ostavku u DIK podnio prije dva dana. Kako ističe, nije bio profesionalno angažovan u tom organu.

“Na članstvo u Glavnom odboru PzP-a davno sam podnio ostavku, čak prije nekoliko godina zbog obaveza, ali sam tada ostao da radim u DRI kao njihov zastupnik i advokat PzP-a i kao profesionalac, to su me zamolili da ostanem i dalje u Komisiji, ali nijesam bio profesionalno angažovan u Komisiji nego kao član. Sad sam dao ostavku i na to mjesto”, rekao je Medojević.

Istakao je da tvrdnje Media centra nijesu tačne, ali da nije imao dilemu i da je odlučio da ih umiri i da ostavku.

“Više iz formalnih razloga i zbog nekoga ko profesionalno doživljava svoju struku kao što je moja sestra”, pojasnio je Medojević.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić juče za Pobjedu nije želio da komentariše navode Media centra.

Media centar je prekjuče saopštio da je zahtjev za razrješenje Tomašević dostavio Savjetu RTCG.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
01.09.2021-09:12 09:12

Ma sve, samo da se zapośedne i zadnje uporište Crne Gore i Crnogoraca…