Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

RTCG objavila javni konkurs za izbor direktora/ice TVCG

Konkurs izlazi preko ZZZCG u ponedjeljak 11.12.2023 godine i traje do 26.12.2023 godine

Radio televizija Crne Gore (RTCG) objavila je javni konkurs za izbor direktora/ice TVCG. Konkurs traje 15 dana od dana objave preko ZZCG. Konkurs izlazi preko ZZZCG u ponedjeljak 11.12.2023 godine i traje do 26.12.2023 godine.

Saglasno Statutu RTCG Direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore imenuje i razriješava generalni direktor RTCG.

Javni konkurs za imenovanje direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore raspisuje i sprovodi generalni direktor RTCG.

Kandidat za direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore dužan je da uz prijavu na konkurs podnese program razvoja i rada Radija Crne Gore, odnosno Televizije Crne Gore za mandatni period na način utvrđen javnim konkursom.

Generalni direktor donosi odluku o izboru direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore u roku od 30 dana od dana isteka roka za dostavljanje prijava na konkursu.

Ako se na javni konkurs za izbor direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore niko ne javi ili niko od prijavljenih kandidata ne bude izabran, konkurs će se ponoviti.

Do imenovanja direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore, na osnovu ponovljenog konkursa, generalni direktor RTCG imenuje vršioca dužnosti direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore, ali ne duže od šest mjeseci.

Postupak imenovanja direktora Radija Crne Gore i direktora Televizije Crne Gore generalni direktor RTCG sprovodi u skladu sa Zakonom i ovim statutom.

Direktor Radija Crne Gore i Direktor Televizije Crne Gore mogu biti razriješeni prije isteka vremena na koje su imenovani, u skladu sa Zakonom.

Akt, tekst konkursa i forma za konkurs direktora TVCG za mandatni period objavljena su na sljedećem linku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve