Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Mediji: Uhapšeni policajac Dragan Kojović blizak DF, prebacivao novac iz Srbije za Mandića?

Kojoviću je danas određeno zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva, kao i mogućeg uticaja na postupak istrage uništavanjem dokaza, potvrdio je njegov advokat Damir Lekić

Visoki policijski funkcioner u Bijelom Polju Dragan Kojović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Kako prenosi portal Kodex.me, Kojović se povezuje sa “prebacivanjem novca iz Srbije za izbore u prvom krugu za DF i Andriju Mandića, ali i prebacivanje narkotika i drugi prekogranični šverc”.

Mandić je u drugom krugu predsjedničkih izbora podržao kandidata Evrope sad Jakova Milatovića.

Nakon hapšenja pretresena je njegova kuća.

Kojoviću je danas određeno zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva, kao i mogućeg uticaja na postupak istrage uništavanjem dokaza, potvrdio je njegov advokat Damir Lekić.

On se, prema pisanju medija, sumnjiči da je postao pripadnik kriminalne organizacije koju su formirali Dragan Jeknić, Zlatibor Vrhovac, Benjamin Ljačević i Đorđije Gojačanin.

U akciji SDT uhapšeni su i Marko Gutić i Dejan Pavlović.

U istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su uhapšeni M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

“Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku”, naveli su iz SDT.

Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

“Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, naglašava Vukas Radonjić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Skender
29.03.2023-17:37 17:37

Kakva je ovo Vagner Prigoza-policija e kuku nama ko nam sve radi u policiji ! Abazovic je u pravu kad kaze da se brasno mora prosijat ! Trice izbacit i u rat kod Prigozana pocerat jedino ce Spasit CG od ovakvih Cetnika !

Cetinje
29.03.2023-20:43 20:43

Ko još sluša ovog potrčka Radonjića,da mu reče brat Abaz “glavom u zid”nesrećni Vukas bi udario,kako će mu “neko krila potkinuti”.Dali Fukase znaš onu starocrnogorsku(nije tvoja serbska) ko visoko leti,nisko pada.