Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Policajcu Draganu Kojoviću pritvor do 30 dana

Zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na postupak istrage uništavanjem dokaza

Policijskom službeniku Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju Draganu Kojoviću danas je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na postupak istrage uništavanjem dokaza, potvrio je njegov advokat Damir Lekić. Pritvor je određen i Marku Gutiću, Damiru Peričiću, kao i Vladanu Zekoviću koji se nalazi u bjekstvu.

“Pred Višim sudom u Podgorici, sudijom za istragu Suzanom Mugošom, održano je ročište po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore za određivanje pritvora protiv okrivljenog Dragana Kojovića. Sud je upoznao okrivljenog sa navodima podnijetog predloga za određivanje pritvora, nakon čega je on iznio sve svoje razloge i sve okolnosti koje su od značaja za taj predlog i koji su nedvosmislemo ukazivali da je pritvor kao najstroža mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka, u konkretnom slčcaju i više nego nepotreban, te da se ista svrha u svemu može ostvariti i nekom blažom mjerom kojih je pregršt”, naveo je Lekić.

Lekić kaže da je specijalni državni tužilac u svemu ostao kod tog predloga, dok sam se on u svemu protivio između ostalog navodeći da ne postoji osnovana sumnja za izvršenje krivičnog djela što je preduslov da se prema nekom odredi pritvor, te da se u spisima predmeta nalaze pravno nevaljani dokazi koji su jedini na kojima se zasniva osnovana sumnja. Lekić dodaje da je istakao da ne postoji nijedna opasnost za koju je specijalni državni tužilac u tom predlogu tvrdio da postoji, a to su opasnost od bjekstva i koluziona opasnost.

“Nakon toga sud je saopštio da je odlučio da odredi pritvor mom branjeniku cijeneći da su dokazi pribavljeni u skladu sa zakonom i da ipak u odnosu na okrivljenog postoje ove dvije opasnosti. Budući da smatram da sud nije u pravu, jer se u spisima predmeta kao jedini dokazi koji kopmromituju mog branjenika, nalaze oni koji nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, te da u odnosu na mog branjenika ne postoje ove opasnosti odmah ću izjaviti žalbu, i nadam se da će vijeće uvidjeti ovo o čemu govorim te da će ukinuti tj. preinačiti ovu odluku sudije za istragu i pustiti mog branjenika da se u daljem toku postupka brani sa slobode”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve