Na današnjem ročištu po tužbi Miodraga Perovića protiv Antene M, zbog prenošenja serijala tekstova autora Šekija Radončića “Voajer i balerina”,  Perović se požalio na neprilike koje je, navodno,  imala njegova kćerka u SAD,  jer su čak u saveznoj državi Ajova (SAD) čelni ljudi univerziteta na kojem ona predaje, čitali Radončićev feljton!

foto Antena M

I do Moskve je stigao “Voajer i balerina”, pa su ga, tvrdi Perović, zvali bivši kolege i profesori i pitali “šta nije u redu sa mnom”? Njegovi studenti iz SAD tražili su mejlom odgovor na isto pitanje!?

Sve to ga je jako pogodilo, tim prije što, dodaje Perović, Šeki Radončić i Darko Šuković znaju da on ne piše tekstove u Vijestima i Monitoru, niti se miješa novinarima u posao.

Odgovarajući na pitanja Nikole Martinovića, punomoćnika Antene M, Perović kaže da je tek uz pomoć advokata shvatio kako nije javna, nego samo poznata ličnost u Crnoj Gori. A, takav status ima od 1965. kad je briljirao na takmičenju mladih matematičara, da bi ga, kasnije, utvrdio kao univerzitetski profesor i osnivač Monitora, Antene M, Vijesti…

Pokušavajući da negira činjenicu da je trećina vlasništva “Daily pressa” pripadala grupi novinara i da je Šekiju Radončiću isplaćen novac na ime vlasničkog udjela, Perović kaže da se “kao kroz maglu sjećam da sam nešto sređivao Radončiću kod CKB za dodjelu kredita”. Nije sporio da je posredovao u sastanku Vukašina Maraša i Radončića, na zahtjev tadašnjeg šefa crnogorske DB, koji je želio da spriječi ili barem odgodi objavljivanje jednog teksta u Monitoru.

Miodrag Perović negira da je za osnivanje Vijesti dobio novac od države. Potvrđuje da je bio akcionar CKB i da je, prodajom akcija uzeo “solidan novčani iznos” , kao i da je kupio stan “od kuma Aca Đukanovića, jer ja ne mogu živjeti na Marsu, moram imati stan”.

Punomoćnik Antene M Nikola Martinović konstatovao je apsolutnu kontradiktornost Perovićevog iskaza, i povodom ključnih činjenica i povodom vrijednosnih sudova.

Za Perovića je legitimno kad na berzi, on i članovi njegove porodice, zarađuju milionske iznose, principijelno je kad on i njegovi bliski posluju sa “režimom”, a vrijeđa ga podsjećanje na te činjenice i na njegov dug prema suosnivačima.

Na sljedećem ročištu, 15. aprila, kao svjedok biće saslušan Šeki Radončić, autor feljtona “Voajer i balerina”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve