Priča oko bivšeg pripadnika policijskih snaga Vuka Vukovića, koji je, sudeći prema informacijama sa društvenih mreža, bliski rođak jednog od lidera DF Andrije Mandića, je samo jedna od manipulacija kojom se u posljednje vrijeme koriste sledbenici grupacije SPC-DF-Demokrate.

foto Facebook

Vuk Vuković je prije nekoliko dana potpisao sporazumni prestanak radnog odnosa u Upravi policije, zbog toga što je, “skinuo uniformu” i predvodio jednu od litija u Budvi.

Policajci, koji su od prednovogodišnjih litija na stalnom udaru često vrlo agresivnih političara pa i onih građana koji ih slijede, postali su “legitimna meta” zbog toga što predstavljaju državu i njene institucije.

Manipulatori i proizvođači lažnih vijesti na društvenim mrežama pa i na portalima prosrpskih i srpskih medija ne libe se ničega.

U moru primjera lažnih vijesti, foto-montaža i iskrivljenih informacija, interesantna je fotografija koju je objavio Vladislav Dajković na kojoj uz njega, u policijskoj uniformi, stoji pomenuti bivši policajac, rođak Andrije Mandića, Vuk Vuković. Uz “prigodan” tekst, pozivanja na Obilića i “nezaustavljiv talas slobode”, Dajković je na taj način sugerisao i ostalim policajcima da urade isto.

Međutim, ako zumirate fotografiju i pokušate da pročitate natpis na uniformi Vukovića, vidjećete da je riječ “policija” ispisana ćiriličnim pismom što nije slučaj sa crnogorskim uniformama policije. Ovome treba dodati da, kako Standard saznaje, bivši službenik UP Vuković na radnim zadacima nije nosio ovakvu uniformu.

“Policija” ispisano latiničnim pismom

Na ove i slične manipulacije, na napade i pozive da se slikaju policajci koji brane institucije i rade svoj posao, zanimljivo, nije reagovala nijedna nevladina organizacija niti je to koga zabrinulo.

“U prethodnim nedeljama bili smo svjedoci brojnih napada na pripadnike Uprave policije. Prvo su prethodili fizički napadi, zatim verbalni napadi, a onda i targetiranje, diskriminacija i omalovažavanje pripadnika Uprave policije i njihovih porodica na društvenim mrežama i u pojedinim medijima”, kazao je juče portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Kako je naveo, sve to je kulminiralo kada je objavljeno jedno neprimjereno saopštenje u kojem se poziva na prebrojavanje krvnih zrnaca pripadnika Uprave policije i na prebrojavanje shodno nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KIKI
KIKI
15.07.2020-23:49 23:49

NE SEKIRAJ SE VUKOVIĆU , SAD ĆE ROĐO DA TI DAJE PLATU