Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić sa predsjednikom Parlamenta Kanade: Crna Gora najdalje odmakla u procesu pristupanja EU

Mandić je istakao da su Crna Gora i Kanada uvijek imale prijateljske odnose, te da veliki broj naših iseljenika živi u toj zemlji

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Gerg Fergusom, predsjednikom Parlamenta Kanade.

“Mandić je istakao da su Crna Gora i Kanada uvijek imale prijateljske odnose, te da veliki broj naših iseljenika živi u toj zemlji”, saopšteno je iz Skupštine.

Mandić je dodao da je naš parlament ovih dana domaćin Skupštine zemalja Frankofonije i da se raduje susretu sa predsjednikom Odbora za parlamentarne poslove Frankofonije koji dolazi iz Kanade.

“U kontekstu našeg puta pristupanja EU, predsjednik Skupštine je istakao da je Crna Gora najdalje odmakla u tom procesu od svih zemalja Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik parlamenta Kanade je rekao da Kanada ima mnogo toga da nauči od Crne Gore. U kontekstu Skupštine zemalja Frankofonije, predsjednik Fergus je istakao da je Kanada domaćin konferencije zemalja Frankofonije u junu, te iskoristio priliku da predsjednika Mandića pozove u posjetu toj zemlji.

“Na samom kraju, dva predsjednika su razgovarala i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, sa posebnim osvrtom na oblast energetike”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve