U Demokratskom frontu vode intenzivne razgovore sa Andrijom Jovićevićem, bivšim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore, da bude nosilac liste ovog političkog saveza na predstojećim izborima koji su zakazani za 30. avgust, saznaju Dnevne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od lidera DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je zagovornik ideje da Jovićević predvodi listu Demokratskog fronta. Prema istom izvoru, lider DF-a će predložiti da on i ne bude na listi poslanika ovog političkog saveza, pokazujući tako da želi da da priliku novim ljudima.

Andrija Jovićević je bio aktuelan i 2017. godine kada je predlagano da bude predsjednički kandidat opozicije, o čemu su Dnevne novine tada pisale. Te pokušaje je opisao i odbjegli biznismen Duško Knežević koji smatra da je to trebalo da se dogodi i da bi izbori za predsjednika bili mnogo neizvjesniji.

Očigledno je da je Demokratski front želi kompletnoj opoziciji da ponudi ličnost koja bi bila prihvatljiva za sve, jer je i sada, kao pred predsjedničke izbore jasna situacija da se sa sadašnjom kadrovskom strukturom opozicija neće ujediniti. I u ovom slučaju, Jovićević je izbor lidera DF-a, čovjek koji se sada bavi biznisom u Srbiji i koji je bio smijenjen kao ministar u Vladi Mila Đukanovića, nakon afere Moldavka S.Č. iz 2004. godine.

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević pozvao je prije dva dana opoziciju na jedinstvo.

“Demokratski front je već javno rekao da smo spremni da poslušamo glas naroda i da formiramo jedinstvenu listu opozicije sa uglednim vanstranačkim pojedincima. Vrijeme je i da se ostale relevatne opozicione partije javno izjasne da li su za jednu listu – za pobjedu”, poručio je Medojević.

Medojević navodi da je sve veći broj birača DPS vidi da je ekonomska politika ove stranke dovela zemlju do dužničkog ropstva i bankrota, a, kako dodaje, većinu porodica do ekstremnog siromaštva.

“Sve veći broj birača DPS jasno uočava da Đukanović nema podršku SAD, EU, Rusije i da se sa svih strana gomilaju optužbe o korupciji i narkokrimalu. Prvi put se udružuju i javno pobunjuju protiv policijske brutalnosti i progona Crkve, sveštenika i naroda, ljekari, studenti, univerzitetski profesori, advokati… Narod je odlučio da je dosta terora, pljačke, podjela i propadanja. Vrijeme je zajedinštvo! Vrijeme je za jednu listu! Vrijeme je za pomirenje i za pobjedu”, istakao je Medojević.

Opoziciji treba vanstranačka ličnost

Prema izvorima Dnevnih novina iz Demokratskog fronta, u ovom političkom savezu smatraju da vanstranačke ličnosti mogu ujediniti opoziciju.

“I ne treba da to bude samo Jovićević. Treba naći još vanstranačkih ličnosti. Očekujemo predloge i drugih opozicionih partija. Vanstranačke ličnosti mogu biti prihvatljive za sve birače opozicije bez obzira na partijeske programe i lična opredjeljenja. Posebno treba obratiti pažnju na apstinente. Njih će na narednim izborima biti mnogo i treba im dati nadu. To može da bude Jovićević, ali i druge vanstranačke ličnosti”, kaže naš sagovornik koji je želio da ostane anoniman.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve