Luksemburg će bez odlaganja dati saglasnost da Crna Gora otvori preostalo pregovaračko poglavlje osam koje se odnosi na oblast konkurencije, rekao je danas ministar vanjskih poslova Luksemburga Žan Aselborn, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović i ministar vanjskih poslova Luksemburga Žan Aselborn

Predsjednik Skupštine i ministar Aselborn razgovarali su o prilikama u Crnoj Gori, regionu i evropskim institucijama, istakavši značajnim što većinu novog sastava Evropskog parlamenta čine promoteri koncepta Evropske unije.

Na sastanku sa predsjednikom i generalnim sekretarom PS OEBS Džordžom Ceretelijem i Robertom Montelom istaknuta je posvećenost i aktivan odnos Skupštine Crne Gore u ovoj organizaciji, kao i da se sa pažnjom prate reformski procesi u našoj zemlji. Sa specijalnim predstavnikom PS OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pritčardom bilo je riječi o tome da PS OEBS veoma cijeni što je Crna Gora uložila dosta kapaciteta u pružanje podrške regionalnoj stabilnosti, što se od naše zemlje očekuje i u budućnosti. Predsjednik Brajović se sreo i sa Doris Barnet, predsjednicom Grupe socijalista i kandidatkinjom sa predsjednicu PS OEBS.

Sastanak sa predstavnicima OEBS-a

Predstavnike crnogorske dijaspore u Luksemburgu, predsjednik Brajović je upoznao sa aktuelnostima u matičnoj državi, a bilo je riječi i o konkretnim pitanjima bolje povezanosti iseljenika koji žive u Luksemburgu sa gradovima u Crnoj Gori iz kojih potiču. Predsjednik Skupštine je rekao da svi zvaničnici Luksemburga akcentuju dobru integrisanost crnogorske dijaspore, koja je procentualno značajno zastupljena u strukturi stanovništva ove države Beneluksa.

U delegaciji Skupštine Crne Gore na 28. godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a (PS OEBS) u Luksemburgu nalaze se i poslanici Aleksandra Vuković i Nikola Rakočević.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments