Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Izborom ”litijaša-provokatora” za v.d. direktora Gradska RTV dotakla dno

S obzirom da Otašević nema ni potrebno radno iskustvo, niti iskustva sa visokom stručnom spremom, a uz to je poznat kao provokator i akter afera sa krajnje skromnim novinarskim učinkom, velika je misterija što ga je preporučilo za funkciju v.d. direktora Gradske RTV. Jedino što je, po svemu sudeći, Otaševića kod aktuelne gradske vlasti moglo da ''probije'' na ovaj položaj je bliskost takozvanoj SPC i učešče u političkim litijama.

Kontroverzno lice, poznato po reputaciji ”novinara-provokatora” Vladimir Otašević, izabrano je prije nekoliko dana za vršioca dužnosti izvršnog direktora RTV Podgorica, poznate i kao Gradska TV.

Blago rečno, izborom ovog lica Gradska televizija je dotakla profesionalno dno, a po ko zna koji put je dokazano da partijski poslušnici i osvjedočeni litijaši imaju otvoren prolaz do funkcija, bez obzira na diskutabilnu stručnost i profesionalni kredibilitet.

Bivši član Savjeta RTCG i direktor Media centra Goran Đurović je već pozvao Vesnu Radulović, predsjednicu Savjeta, da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi Otaševića jer je izabran suprotno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica.

Đurović podsjeća da je Vladimir Otašević, prema dostupnim informacijama, javni funkcioner jer je član Nacionalnog Savjeta za brobu protiv korupcije, a Odlukom je propisano da javni funckioner ne može biti biran za izvršnog direktora RTV Podgorica.

Goran Đurović

Takođe je naveo da nije poznato na koji način Otašević ispunjava uslov da ima “najmanje pet godina na upravljačkim pozicijama u oblastima relevantnim za obavljanje djelatnosti” jer nije rukovodio u radio ili tv emiterima. Vladimir Otašević je, prema saznanjima Media cenra, VII 1 stepen kvalifikacije stekao u martu 2022. godine i nema potrebnih 10 godina iskustva sa visokom stručnom spremom.

Samo dio kontroverzi

Ono što je naveo Media centar, samo je dio kontroverzi koje okružuju Otaševića – jednog od najpoznatijih novinara provokatora. Očigledno je da Otašević nije kvalifikovan da obavlja mjesto direktora televizije, zbog nedostatka iskustva i rada u stručnoj spremi, pa je jasno da je izabran po partijskoj liniji, kao čovjek lojalan vlasti. On se za ovu poziciju nametnuo kao vatreni podržavalac litija i tzv. SPC, što je postalo jasno nakon potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora”, što je Otašević slavio postovima na društvenim mrežama.

Da li je ovaj post preporučio Otaševića za mjesto v.d. direktora Gradske?

Otašević koji sebe ”prodaje” za ”istraživačkog novinara” nema nikakve želje da se bori protiv korupcije u novoj vlasti iako ima obilje materijala, a ima jedino želju da istražuje DPS i bivšu vlast.

Kako su kazali naši izvori, Otašević je bio umiješan u sumnjive poslove u ”Mreži za istraživanje kriminala i korupcije – LUPA”, neprofitnom nevladinom udruženju čiji je jedan od osnivača. Kao vlasnik i urednik jednog marginalnog portala, bio je poznat po neisplaćivanju novinara i raznim manipulacijama na ličnom nivou.

Bogata karijera ”novinara-provokatora”

Ipak, Otašević je najpoznatiji po svojim provokatorskim operacijama, kojima je bio sklon dok je radio prljave poslove za tabloid osnovan parama KOS-a – Dan. Otašević je kao ”novinar” Dana imao ulogu operativca-provokatora u kreiranju afere ”Delta” kada su mete bili biznismen Zoran Bećirović i tužilac Miloš Šoškić koji je sada u SDT-u.

Dnevna novina Dan, 4. decembra 2019. godine objavila je bombastičnu priču kako je “tjelohranitelj Bećirovića, Mladen Mijatović u šoping molu Delta siti, udario, psovao i prijetio novinaru Dana Vladimiru Otaševiću”. Nakon toga tadašnji zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana, Nikola Marković je danima u javnosti širio morbidne laži da je Mijatović Otaševiću “prijetio, da ga je psovao, uhvatio za vrat, poslije toga ga je udario”, kao i da je Otašević bio žrtva “stravičnog napada”.

U seriji tekstova Portal Aktuelno dokazao je da fizičkog napada nije bilo i da je lažna “afera Delta” fabrikovana da bi se satanizovali biznismen Zoran Bećirović i tužilac Miloš Šoškić, a da je Mijatović tu bio samo kolateralna šteta jer je bio u njihovom društvu veče kada je organizovana grupa odlučila da sprovede unaprijed osmišljenu akciju. Ulogu operativca-provokatora u kreiranju afere je imao je upravo tadašnji ”novinar” Dana Vladimir Otašević.

Fabrikovana ”afera Delta”, Otaševićev vrhunac ”novinarske” karijere

Tadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić imao je posebnog interesa da kompromituje Šoškića i da postoje indicije da je debelo umiješan u medijski progon Šoškića i fabrikovanje afere “Delta”, najbolje govori ponašanje glavnog specijalnog tužioca i njegove izjave koje je privatno dijelio sa svojim intimusima u tužilaštvu. Veoma pouzdan insajderski izvor iz ove institucije podijelio je tada izjave sa uredništvom portala Aktuelno, o čemu možete čitati u OVOM tekstu.

Kako smo precizno dokazali u ranijim tekstovima, Otašević je priznao da je proganjao tužioca Šoškića, zatim se ispostavilo da je prijetio Šoškiću, Bećiroviću i Mijatoviću, a sebe je uz pomoć nalogodavaca orkestrirane medijske histerije nastojao da predstavi kao žrtvu “brutalnih, bahatih pojedinaca koji misle da su iznad zakona”. Da se radilo o fabrikovanoj aferi, govori i to što je Otašević uporno odbijao da se pojavi kao svjedok na ročištima u postupku koji je pred sudom za prekršaje u Podgorici pokrenut protiv tadašnjeg službenika MUP-a Sektora za vanredne situacije Mladena Mijatovića, o čemu detaljnije možete čitati na OVOM LINKU.

Milivoje Katnić, bivši glavni specijalni tužilac koji je privatizovao SDT, za svoje lične potrebe i potrebe svojih nalogodavaca hapsio koga mu je bilo ćef, a često je koristio ”'novinare-provokatore” kao ispomoć: U Bajramovici čeka da mu pokucaju na vrata i ispostave račun za sve što je radio dok je bio ”prvi isljednik” u privatizovanom SDT-u

Još jedan provokativni poduhvat za pamćenje Otašević je izveo u septembru 2017. godine kada je nezakonito snimao Velizara Markovića, brata bivšeg premijera Duška Markovića. Da je nezakonito to uradio utvrdilo je Osnovno državno tužilaštvo, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

S obzirom da Otašević nema ni potrebno radno iskustvo, niti iskustva sa visokom stručnom spremom, a uz to je poznat kao provokator i akter afera sa krajnje skromnim novinarskim učinkom, velika je misterija što ga je preporučilo za funkciju v.d. direktora Gradske RTV. Jedino što je, po svemu sudeći, Otaševića kod aktuelne gradske vlasti moglo da ”probije” na ovaj položaj je bliskost takozvanoj SPC i učešče u političkim litijama.

To je danas valjda dovoljno, a istraživanje ”korupcije i nepotizma” su rezervisani za neki tamo DPS…

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
16.12.2023-07:47 07:47

…baš su odabrale Injac i dr. “pravg “ čojka ; očekujte na “Gradskoj “ goste ;litijaše ,ravnopločaše ,popove ,razne neznavene Šubare ,vojvode ,bostane i ostalu retrogradnu ološ koja vuče CG u mrak i beznađe …

Gornji kraj
16.12.2023-08:51 08:51

Gracka TV je bila propangandna mašina bivšeg režima koji je crko. Normalno je da se zamijene ključni ljudi. Otašević je odličan izbor.

Kotor
16.12.2023-10:58 10:58
Reply to  Gornji kraj

Aj ti polako u donji kraj.

Bajova
16.12.2023-12:13 12:13
Reply to  Kotor

On je čuo da u donjem Kraju nema posrbica pa ga vuče želja da nekoga upozna.

Tara
16.12.2023-18:24 18:24
Reply to  Gornji kraj

Otasevic je odlicni cetnik crkve serbije..jel tako Gornji srbijanski kraj..popa Micovica..

Gornji kraj
16.12.2023-19:53 19:53
Reply to  Tara

Tara ja sam iz Donjeg kraja /izbjegli/ tu smo kupili kuću a Gornji kraj imamo voćnak. Otac je srbin a ne srbijanac. Majka je srbijanka . Ja sam crnogorac srbin/ a sestra mi se zaposlila u Majdanpek i ona je srbijanka. Oženjen sam makedonkom.Svi vjerujemo u SPC i alergični smo na CPC. Redovno palimo badnjak na Cetinje. Eto toti je to draga Tara.

Tara
16.12.2023-20:58 20:58
Reply to  Gornji kraj

Zasto vjerujes u ovu srbijansku kriminalnu popovsku organizaciju-crkvu Srbije..vec kad zivis u CG..

Litijaš
16.12.2023-20:37 20:37
Reply to  Tara

Tara kasniš .Cijeli dan te nema. Nas nekolicina subotom neradimo pa oćemo da ti pročitamo komentare da pucamo od dmijeha.

džudović
16.12.2023-08:59 08:59

Evo vam očigledan primjer kako vucibatina može postati direktor i to direktor TV. Pes nam propovijeda meritokratiju koja je u suštini angažovanje protuva kao što je ovaj organizam.

GornjiGrbalj
16.12.2023-12:06 12:06

Otašević je najgore riješenje jer je dio klana svetosavske litijaške sekte.
Eto to ti je njegova preporuka, a ne znanje i radno iskustvo.
Možda se jednog dana pojavi kao crkve Srbije. Ima takvih na primorju izreda.

dragan
16.12.2023-14:37 14:37

Svaka cast Gospodo. Respekt.

Gnjurac
17.12.2023-04:06 04:06

Kreten , svaka cast respekt.! Respekt kentaurici Kenjac na elegantnom sve lepo zakonito onako po srpski .Spuža docekala na mjesto penzije.