Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
Rubrika:

Medijski šou po mjeri Katnića: Marković preko Vijesti konstruisao lažnu aferu

Da Marković, u starom dobrom stilu uređivačke politike Dana, laže “na sva zvona” i nastoji da fabrikuje nepostojeću aferu po nečijem nalogu, potvrđeno je i odlukom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koje je odbacilo krivičnu prijavu novinara Otaševića protiv Mladena Mijatovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti

Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću očigledno nije bilo dovoljno zloupotrebe ovlašćenja, medijske hajke zasnovane na lažima i insinuacijama koja je uslijedila nakon hapšenja Zorana Bećirovića, pa je jedna od njegovih najvjernijih medijskih ispostava za obračun sa neistomišljenicima morala da isfabrikuje novu aferu.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Prihvatio bih Nobelovu nagradu, ali nema u mom zanimanju”

Tužilačko-medijski progon Bećirovića i njemu bliskih osoba, umjesto da se obustavi nakon njegovog protivpravnog hapšenja, samo se intenzivirao konstruisanjem afere “Delta”. Pomenuta lažna afera uslijedila samo nekoliko dana nakon što je Katnić, kako je portal Aktuelno pisao,  naložio da se Bećirović prati i fotografiše i da se uz to bilježi sa kim se sreće i sa kim komunicira.

Podsjetimo, dnevna novina Dan, 4. decembra prošle godine objavila je bombastičnu priču kako je “tjelohranitelj Bećirovića, Mladen Mijatović u šoping molu Delta siti, udario, psovao i prijetio novinaru Dana Vladimiru Otaševiću”.

Prava je misterija kako se novinar medija čije uredništvo veoma blisko sarađuje sa Katnićem, stvorio na istom mjestu na kom su bili Bećirović i njegovi prijatelji i bez ikakvog povoda ih fotografisao.

Dovoljno sumnjive okolnosti da se zapitamo da li je glavni specijalni tužilac Katnić podatke dobijene tajnim nadzorom Bećirovića dijelio sa određenim medijskim strukturama u cilju fabrikovanja afere? 

U prilog tezi o fabrikovanju afere ide i nastup zamjenika glavnog i odgovornog urednika Dana Nikole Markovića, (o čijim vezama sa Katnićem ćemo pisati), u rezervisanom terminu na TV Vijesti, gdje je događaj koji može da se okarakteriše kao bezazleni nesporazum, proglasio za incident takvih razmjera da je novinar Otašević za malo izvukao živu glavu.

U propagandnoj tiradi laži i manipulacija usmjerenoj protiv Bećirovića, Mijatovića i tužioca Miloša Šoškića, Marković je na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, nekritički  iznosio laži i manipulacije o događaju u Delti.

Bećirovića, Mijatovića i Šoškića nazvao je “bahatim pojedincima koji misle da su iznad zakona” kao i da “ovaj sramotni čin pokazuje da institucije nemaju ni volje ni sposobnosti da se odupru ovakvom ponašanju”, čime je eksplicitno, kako to uostalom rade Dan i Vijesti od svog osnivanja, vršio brutalni pritisak na institucije.

Marković je u svom izlaganju neomatan od strane “novinarke”, nastavio sa morbidnim lažima kada je izjavo da je Mijatović Otaševiću “prijetio, da ga je psovao, uhvatio za vrat, poslije toga ga je udario”.


“Ja sam gledao snimak iz Delta i mogu da vam kažem da je to užasno i sramotno. Ono što je najodvratnije i najopasnije za naše društvo je što se to dešavalo na metar dva od tužioca Šoškića. On je pustio da se pripadnik policije i Bećirović iživljavaju nad novinarom koji je radio svoj posao”, završio je svoje izlaganje na TV Vijesti Marković. Ne treba ni napominjati da se pomenuta televizija, ali ni mediji koji uređuje Marković nijesu ni potrudili da dođu do izjave druge strane u incidentu, već su samo nastavili sa ciljanim širenjem negativne propagande.

Kolike su razmjere Markovićevih morbidnih laži postalo je jasno kad je objavljen snimak “incidenta” iz Delte na kom se jasno vidi da Mijatović nije hvatao za vrat Otaševića, nije ga udario, nije prijetio… Jedini postupak koji može da se okarakteriše kao fizički kontakt, je kada je Mijatović u toku razgovora dodirnuo rame ili ruku Otaševića.

Možda je baš to “užasni napad” na Otaševića o kom Marković priča? Ili su možda novinari Dana, uključujući i Markovića napravljeni od drugačijeg materijala u odnosu na ostale ljude – materijala koji je veoma osjetljiv na “užasne napade”, koje obični ljudi ne detektuju.

Da Marković, u starom dobrom stilu uređivačke politike Dana, laže “na sva zvona” i nastoji da fabrikuje nepostojeću aferu po nečijem nalogu, potvrđeno je i odlukom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koje je odbacilo krivičnu prijavu novinara Otaševića protiv Mladena Mijatovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Međutim, iako je svima bilo jasno da Dan po svojoj staroj dobroj ustaljenoj matrici želi da iskonstruiše aferu, kao nebrojeno puta do tada, i ostali štampani mediji poznati po saradnji sa glavnim specijalnim tužiocem uključili su se u hajku, o čemu ćemo pisati u narednim tekstovima.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

Najnovije

MEDENICA O MIĆOVIĆEVOJ PODRŠCI ZABRANI ABORTUSA: Slivnik ljudski se usudio nešto da ”smatra”

Građanski aktivista Obren Medenica iznio je na svom Facebook profilu kratku, ali konciznu analizu izjave šefa crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) Jovana Nedostojnog Mićovića...

Knjiga o Milutinu (Đukanoviću)

Za aktuelno.me Piše: Slobodan L. Jovanović Śećam se jednog davnog intervjua sarajevskog glumca Branka Đurića, u kojem se vajkao da je baksuz jer mu se nikada...

Sjutra pretežno sunčano i toplo

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano i toplo. Na sjeveru ujutru po kotlinama kratkotrajno magla, a poslijepodne slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar...

G7 pokreće investicionu inicijativu da smanji uticaj Kine

Grupa sedam vodećih svjetskih privreda (G7) zvanično je na svom godišnjem samitu pokrenula globalno infrastrukturno i investiciono partnerstvo čiji je cilj da se smanji...

Đilas: Hrkalović je bila emotivna partnerka Nebojše Stefanovića

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je večeras u emisiji "Utisak nedjelje" da je bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović...

Najčitanije

Povezano

UTIHNULA GOVEČAD I KUČKE: Dokle se stiglo?

Vidjeli smo inkriminišuću dokumentaciju, transkripte koji duboko kompromituju čitavu crnogorsku policiju i sektor bezbjednosti, uvjerili se u komunikaciju kriminalaca i policajaca. Sve to nije...

Abazović: Katnićeva bezbjednost nije ugrožena, priča nebuloze, Petar Lazović u Crnoj Gori

Premijer Dritan Abazović je, nakon hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, kazao da su rezultati krenuli i da očekuje da se ovaj trend nastavi. - Policija...

KAKO ODBRANITI NEODBRANJIVO: Da li je ”Z” šef?

Piše: Balša Knežević Trulež koruptivno-kriminalne kaljuge čije se emanacije posljednjih dana prelivaju u javni prostor, poprimile su neslućene razmjere nakon objelodanjivanja neumoljive dokumentacije Europola o...

Mandić: Katnić i Čađenović namjerno čekali da istekne rok od šest mjeseci

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović namjerno su čekali da istekne rok od šest mjeseci od dobijanja operativnih podataka od Europola, nakon čega...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve