Zloupotreba položaja, drzničko ponašanje, nebiranje sredstava za obračun sa osobama prema kojima ima lični animozitet, neraskidivo su vezani za lik i djelo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Ali i korišćenje novinara za širenje propagande i kako se sumnja, za obavljanje prljavih poslova u obračunu sa neistomišljenicima i konkurencijom, je način djelovanja koji je posebno karakterističan za tužioca Katnića, o čijim zloupotrebama i malverzacijama portal Aktuelno piše već mejsec i po.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Moja krv je krv pravednika, ne bi valjalo da se prolije kao što je Pilat prolio Isusovu krv”, “Prihvatio bih Nobelovu nagradu, ali nema u mom zanimanju”

Zloupotreba medija za obračun sa neistomišljenicima najbolje se može analizirati na primjeru fabrikovanja lažne “afere Delta” koja je, kako smo opširno dokazali u prethodnim tekstovima, inicirana preko novinara na specijalnom zadatku Vladimira Otaševića, da bi kasnije bila u potpunosti sprovedena preko uredništva dnevne novine Dan na čelu sa Nikolom Markovićem i preko dnevnih novina Nova Pobjeda i Vijesti, kao i istoimenog portala i televizije.

Kako smo već pisali glavna meta lažne “afere Delta” bio tužilac Miloš Šoškić, koji je od strane medija u službi Katnića, na osnovu “pouzdanih” izvora iz SDT-a danima provlačen kroz medijskog “toplog zeca” nakon montiranog događaja. Dan, koji je pokrenuo lažnu aferu, je činio sve da kompromituje Šoškića, a u kampanji su, kako smo pisali, čak korišćene i osobe umješane u trgovinu drogom.

Ipak, pošto nijesu mogli da nađu ni najmanju mrlju u Šoškićevom profesionalnom radu, dobili su nalog da ponavljaju kako se Šoškić druži sa biznismenom Zoranom Bećirovićem koji je već ranije od strane iste tužilačko-medijske ekipe proglašen za “opasnog kriminalca koji prijeti sudskim vještacima i tužiocima”.

Motivi progana tužioca Šoškića od strane vrha SDT-a do sad bi trebalo da budu jasni svima koji su čitali tekstove našeg portala o ovom slučaju. Šoškić je naime, jedan od rijetkih tužilaca sa integritetom, koga Katnić nije uspio da zastraši i koji je zadržao objektivnost i nepristrasnost pred čelnikom SDT-a čiji je cilj da tužilačku instituciju pretvori u četvrtu granu vlasti u službi njegovih sebičnih interesa.

Da je Katnić imao interesa da kompromituje Šoškića i da postoje indicije da je debelo umiješan u medijski progon Šoškića, najbolje govori ponašanje glavnog specijalnog tužioca i njegove izjave koje je privatno dijelio sa svojim intimusima u tužilaštvu, a koje je veoma pouzdan insajderski izvor iz ove institucije podijelio sa uredništvom portala Aktuelno.

Trenutak kad je lansirana brutalna hajka zbog izmišljenog napada

“Njega (Šoškića) smo uništili i profesionalno i medijski”, hvalio se Katnić po tužilaštvu nakon što je montirana “afera Delta” lansirana u javnost preko dnevne novine Dan, jedne od njegovih medijskih ispostava za javno pendrečenje. Ovu informaciju za naš portal potvrdio je veoma kredibilan izvor profesionalno i lično veoma blizak Katniću, koji je insistirao da ne otkrivamo njegov identitet.

Portal Aktuelno u cilju objektivnog informisanja javnosti poslao je mejl na adresu Specijalnog državnog tužilaštva sa pitanjem:

“Došli smo do saznanja da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u negativnom kontekstu pominjao tužioca Miloša Šoškića i to u smislu “uništavanja tužilačke karijere nakon incidenta u šoping centru Delta siti”. Imate li komentar?”

Po starom dobrom običaju odgovor nijesmo dobili, kao što nam nije odgovarano ni na desetine pitanja koje smo poslali na adrese tužilačkih organa, o čemu ćemo se baviti u posebnom tekstu koji smo zbog zida ćutanja na koji nailazimo, prinuđeni da napišemo.

Šoškić danima provlačen kroz naslovne strane Dana

Portal Aktuelno se detaljno raspitivao zašto bi glavni specijlni tužilac bio inicijator hajke protiv svog kolege, a od više dobro upućenih pouzdanih izvora smo dobili odgovore koje smo, nakon svega što smo predočili javnosti, u neku ruku i očekivali:

“Katnić je nakon što je na početku karijere glavnog specijalnog tužioca riješio nekoliko visokoprofilnih slučajeva polako počeo da umišlja da je SDT njegovo privatno vlasništvo koje mimo svih zakonskih ovlašćenja može da koristi po ličnom nahođenju. Miloš Šoškić je jedan od tužilaca sa najboljim profesionalnim rezultatima koji nema nijednu mrlju u svojoj biografiji, što se lako može provjeriti, stoga Katnić nije mogao da mu naređuje, a takođe mu predstavlja ozbiljnu konkurenciju i ozbiljnu prijetnju za sprovođenje samovolje. Neću ništa da prejudiciram, ali na osnovu ovoga možete zaključiti zašto bi Šoškić bio meta hajke”, potvrdilo je za portal Aktuelno, više dobro upućenih izvora bliskih tužilačkim strukturama.

Nakon ovoga što smo iznijeli, pretpostavljamo da su otklonjene nedoumice oko motiva čelnika SDT-a za medijsko-tužilački progon, prvo biznismena Zorana Bećirovića, a nakon toga i satanizacije i pokušaja kompromitacije tužioca Šoškića. U sjutrašnjem tekstu otkrićemo motive koji stoje iza tajminga lansiranja “afere Delta” i odgovoriti na pitanje zašto je projektovano da se “incident” u Delti medijski lansira baš 4. decembra prošle godine.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
15.06.2020-11:18 11:18

A kad ce ovaj Katnic pokrenuti istragu protiv Carevica zbog uzrupiranja 400 hiljada kvadrata Drzavnog zemljista i desetak nelegalno podignutih objekata na tom zemljistu.Prica se da su Katnic,Carevic i Amfilohije dobri prijatelji.No dje ima dima,ima i vatre.Pricekajmo malo.