Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
Rubrika:

OTAŠEVIĆ BJEŽAO OD SVJEDOČENJA: Sud konstatovao da je nezainteresovan, policija ”izigravala ludilo”

Da je Otašević ''bježao'' od svjedočenja jasno je nakon uvida u odluku o obustavi prekršajnog postupka u kojoj se navodi da je novinaru Dana tri puta uručen poziv za svjedočenje koje je on izbjegavao, a da pri tom nije dao opravdanje za odsustvo. Takođe se navodi da je Otašević tri puta uspio da eskivira naredbe za dovođenje koje je sud dostavljao policiji.

Novinar dnevne novina Dan Vladimir Otašević uporno je odbijao da se pojavi kao svjedok na ročištima u postupku koji je pred sudom za prekršaje u Podgorici pokrenut protiv službenika MUP-a Sektora za vanredne situacije Mladena Mijatovića. Eskivirao je tri uredno uručena poziva i još tri puta uspio da izbjegne naredbe za dovođenje koje je sud dostavljao policiji!

Sud za prekršaje u Podgorici obustavio postupak protiv Mijatovića, koji je pokrenut nakon događaja u tržnom centru “Delta” 3. decembra 2019. godine zbog zastarelosti, jer se oštećeni Otašević, nije pojavljivao pred sudom da svjedoči iako mu je poziv bio uredno dostavljan.

U odluci o obustavi postupka, u koju je portal Aktuelno imao uvid, sud  jasno navodi da Otašević nije pokazao interesovanje za tok predmeta u kojem je navodno žrtva.

Da je Otašević ”bježao” od svjedočenja jasno je nakon uvida u odluku o obustavi prekršajnog postupka u kojoj se navodi da je novinaru Dana tri puta uručen poziv za svjedočenje koje je on izbjegavao, a da pri tom nije dao opravdanje za odsustvo. Takođe se navodi da je Otašević tri puta uspio da eskivira naredbe za dovođenje koje je sud dostavljao policiji.

Vladimir Otašević: Samoproklamovana žrtva nepostojećeg fizičkog napada nije se udostojio da dođe da svjedoči

”Po ocjeni ovog Suda, oštećeni u postupku Vladimir Otašević nije pokazao interesovanje za tok istog, s obzirom na to da se nije odazvao na više uredno uručenih poziva za pretrese, niti pri tom opravdao svoje izostanke, a o čemu kao dokaz u spisima predmeta stoje dostavnice o uručenju istih, i to za dane 07.07.2020 u 07:45 časova, 05.10.2020. godine u 07:50 časova i 03.12.2020. godine u 08:00 časova, kad mu je istovremeno bila izdata i Naredba za dovođenje”, stoji u Odluci suda o obustavljanju postupka protiv Mijatovića, i dodaje se:

”Takođe, u spisima predmeta nalaze se i ostale naredbe za dovođenje i to za dane 19.03.2021. godine u 08:00 časova, 28.05.2021. godine u 08:15 časova, kada je ista dostavljena u formi Urgencije Rukovodiocu Stanice policije za javni red i mir CB Podgorica te za dan 26.10.2021. godine u 08:15 časova”.

Sud, kako takođe stoji u odluci o odbacivanju predmeta, ”nije mogao obezbijediti njegovo prisustvo ni putem izdatih naredbi za dovođenje s obzirom da iste CB Podgorica nije izvršio s obrazloženjem u bitnom da ga ovlašćena službena lica nijesu pronašla na označenoj adresi”.

Ova situacija je krajnje simptomatična, s obzirom da je Otašević tvrdio da je ”žrtva brutalnog napada”. Stoga čudi zašto novinar dnevne novine Dan nije dolazio na ročišta ako je smatrao da je oštećen i da govori istinu vezano za događaj iz Delte.

Takođe se postavlja pitanje zašto policija nije privela Otaševića nakon što je odbio da se pojavi na ročištima, već su ”izigravali ludilo” i iznosili apsurdna opravdanja kako ”nijesu mogli da ga nađu na pomenutoj adresi”.

Portal Aktuelno u narednim tekstovima detaljnije će se baviti postupanjem policije u ovom slučaju.

Fabrikovanje “afere Delta”

Podsjetimo, portal Aktuelno detaljno je pisao o fabrikovanoj “aferi Delta” u okviru feljtona o zloupotrebama organizovane tužilačko-medijske grupe na čijem je čelu bio, kako se sumnja, odlazeći glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, o čemu možete čitati OVDJE.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Oni koji žele da čuju glavnog specijalnog tužioca, oni ga nemaju bez jednoga”, “Kako ovo izgleda, a preživim do tada, javiću se. U ozbiljnoj sam borbi”, “Zamislite da svi počnu da košarku igraju rukama”

Dnevna novina Dan, 4. decembra 2019. godine objavila je bombastičnu priču kako je “tjelohranitelj Bećirovića, Mladen Mijatović u šoping molu Delta siti, udario, psovao i prijetio novinaru Dana Vladimiru Otaševiću”. Nakon toga zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana, Nikola Marković je danima u javnosti širio morbidne laži da je Mijatović Otaševiću “prijetio, da ga je psovao, uhvatio za vrat, poslije toga ga je udario”, kao i da je Otašević bio žrtva “stravičnog napada”.

U seriji tekstova portal Aktuelno ukazao je da fizičkog napada nije bilo i da je lažna “afera Delta” fabrikovana da bi se satanizovali biznismen Zoran Bećirović i tužilac Miloš Šoškić, a da je Mijatović tu bio samo kolateralna šteta jer je bio u njihovom društvu veče kada je organizovana grupa odlučila da sprovede unaprijed osmišljenu akciju. Ulogu operativca-provokatora u kreiranju afere je imao novinar Dana i bivši novinar Vijesti Vladimir Otašević.

Da je glavni specijalni tužilac Katnić imao interesa da kompromituje Šoškića i da postoje indicije da je debelo umiješan u medijski progon Šoškića i fabrikovanje afere “Delta”, najbolje govori ponašanje glavnog specijalnog tužioca i njegove izjave koje je privatno dijelio sa svojim intimusima u tužilaštvu. Veoma pouzdan insajderski izvor iz ove institucije podijelio je te izjave sa uredništvom portala Aktuelno, o čemu možete čitati u OVOM tekstu.

Kako smo precizno dokazali u ranijim tekstovima, Otašević je priznao da je proganjao tužioca Šoškića, zatim se ispostavilo da je prijetio Šoškiću, Bećiroviću i Mijatoviću, a sebe je uz pomoć nalogodavaca orkestrirane medijske histerije nastojao da predstavi kao žrtvu “brutalnih, bahatih pojedinaca koji misle da su iznad zakona”.

Bivši zamjenik glavnog i odgovornog urendika Dana Nikola Marković: Po čijem nalogu je pokrenuo hajku?

Cilj je bio jasan – nakon što je Bećirović kompromitovan i kriminalizovan kroz sulude optužbe i zloupotrebu položaja glavnog specijalnog tužioca, preko njega je trebalo narušiti ugled tužioca Šoškića. Po principu – tužilac se druži sa sumnjivim kontroverznim biznismenom, pa mora da i on nije čist.

Otašević i pored lažnog svjedočenja nije procesuiran po službenoj dužnosti već je od tužilačko-medijske organizacije za javno blaćenje proglašen za žrtvu “stravičnog napada”, iako je, kako smo dokazali, on bio taj koji je provocirao i iscenirao čitav događaj. Za razliku od njega Mijatović je saslušavan, medijski blaćen, prijećeno mu je krivičnom prijavom, a protiv njega je podnijeta prekršajna prijava i vodio se disciplinski postupak.

S obzirom da nam ODT u Podgorici nikad nije odgovorilo zašto nijesu procesuirali Otaševića, na osnovu pouzdanih informacija koje smo sakupljali mjesecima zaključili smo da tužiteljka Vuksanović, iako je bila dovoljno hrabra da donese zakonsku i na dokazima zasnovanu odluku o odbacivanju krivične prijave Otaševića protiv Mladena Mijatovića za nepostojeći napad, jednostavno nije željela da ulazi u konflikt sa tužilačko-medijskom organizovanom grupom hajkača.

U.P.A.

Najnovije

Скидање духовних окова – пут до црногорске слободе

За актуелно.ме Пише: Никола Полексић, јереј Црногорске православне цркве Kao презвитер свете Црногорске Православне Цркве, и слуга Христоса, желим да се обратим својим вољеним Црногорцима, са...

MEDENICA O MIĆOVIĆEVOJ PODRŠCI ZABRANI ABORTUSA: Slivnik ljudski se usudio nešto da ”smatra”

Građanski aktivista Obren Medenica iznio je na svom Facebook profilu kratku, ali konciznu analizu izjave šefa crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) Jovana Nedostojnog Mićovića...

Knjiga o Milutinu (Đukanoviću)

Za aktuelno.me Piše: Slobodan L. Jovanović Śećam se jednog davnog intervjua sarajevskog glumca Branka Đurića, u kojem se vajkao da je baksuz jer mu se nikada...

Sjutra pretežno sunčano i toplo

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano i toplo. Na sjeveru ujutru po kotlinama kratkotrajno magla, a poslijepodne slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar...

G7 pokreće investicionu inicijativu da smanji uticaj Kine

Grupa sedam vodećih svjetskih privreda (G7) zvanično je na svom godišnjem samitu pokrenula globalno infrastrukturno i investiciono partnerstvo čiji je cilj da se smanji...

Najčitanije

Povezano

ZASTARA PREDMETA Obustavljen postupak protiv Mijatovića, Otašević se dvije godine nije udostojio da dođe da svjedoči!?

Sud za prekršaje u Podgorici obustavio je postupak protiv službenika MUP-a Sektora za vanredne situacije Mladena Mijatovića, koji je pokrenut nakon događaja u tržnom...

Uspješne borbe protiv organizovanog kriminala nema bez saradnje bezbjednosnih struktura, NVO sektora i medija

Uspješne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije nema bez adekvatne saradnje bezbjednosnih struktura, NVO sektora i medija, a jačanje policijskog integriteta je imperativ, jer...

Čolović: Neistina da sam krivičnu prijavu protiv Otaševića podnio kao punomoćnik Zorana Bećirovića

Advokat Branko Čolović negirao je navode dnevne novine Dan, koje je prenio portal Pobjeda, da je krivičnu prijavu protiv novinara tog lista Vladimira Otaševića...

Prekršajni postupak protiv Mijatovića: Ročište odloženo, Otašević se nije pojavio

Ročište u okviru prekršajnog postupka koji se vodi protiv Mladena Mijatovića, službenika MUP-a Sektora za vanredne situacije, odloženo je juče jer se oštećeni Vladimir...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
23.01.2022-11:08 11:08

Dakle iz prilozenog se moze zakljuciti da je Otasevic spijun u Policiju,kad nijesu bili u stanju da “ga privedu”po naredbi suda,e to je Policija “srpskog sveta”no dako ih ibrzo “proceslja neko”nijesu “svemocni”.