Utorak, 28 Septembra, 2021
Rubrika:

DRŽAVLJANSTVO ZA ČETNIČENJE Vesna u misiji genocida nad crnogorskim obrazovnim sistemom

Vesna Bratić ipak nije osoba koja samostalno stoji iza čitave priče o srbizaciji obrazovnog sistema. Ona je, kako su kazali naši dobro upućeni izvori, samo kama u rukama velikosrpske politike, kojom mlate tvrdokorni pobornici ravnogorske ideologije poput Andrije Mandića i Marka Bata Carevića! Kako se dijele pozicije u školama, fakultetima čak i vrtićima, najbolje govori primjer koji nam je predočio insajder iz Demokratskog fronta, koji tvrdi da je Mandić lično Careviću potvrdio da je DF prvi birao koje će škole njihovi aktivisti da vode, a naknadno Demokrate i URA!

Pokušaji četnizacije i integracije Crne Gore u takozvani ”srpski svet” iz dana u dan sve su intenzivniji, a pritisci velikosrpske hegemonije dolaze kako spolja tako i iznutra.

Osim što pojedini psihički nestabilni funkcioneri vlade susjedne Srbije svako malo izruče priličnu količinu taloga i otrovne velikosprske propagande u cilju promovisanja ”srpskog sveta”, domaći funkcioneri svetosavsko-klerofašističke vlasti, po svemu sudeći, odlično odrađuju svoj dio posla u ovom projektu.

Kao perjanica velikosrpskog inžinjeringa u Crnoj Gori istakla se četvorostruka ministarka Vesna Bratić, poznatija kao žena-četnik, koja gaji neskrivene simpatije prema Draži Mihailoviću i njegovom zločinačko-kolaboracionističkom četničkom pokretu.

Jasno je da bi zvanični Beograd kao 1918. godine ponovo ”oslobodio” Crnu Goru, po mogućnosti tenkovima i teškom artiljerijom, ali to je u ovom istorijskom trenutku nemoguća misija. Zato se žena-četnik, koja je u Crnu Goru došla iz Trebinja i državljanstvo dobila 2012. godine, ne libi da koristi svoja ovlašćenja i da teškom artiljerijom velikosrpskog subverzivnog djelovanja širi četništvo u obrazovnom sistemu. Krajnji cilj je jasan – prekrajanje obrazovnog sistema i njegovo prilagođavanja ideologiji ”srpskog sveta”.

Žena, a četnik!

Spektakl licemjerja

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu prepodobna, četvorostruka ministarka i samoproklamovana žena-četnik, donijelo je nedavno rješenje o imenovanju svih vršilaca dužnosti direktora škola i vrtića. Naravno, spektakl nije izostao.

Crnogorska javnost juče je ostala zgranuta kada je objavljena informacija da vatrena litijašica, pobornica četništva, velikosrpstva i podržavalac lika i djela ratnog zločinca Ratka Mladića Rada Višnjić,  postavljena za vršiteljku dužnosti direktorice O.Š. „Jugoslavija“ u Baru.

Ipak, nakon žestoke reakcije javnosti na imenovanje Višnjić, Bratić je saopštila da su se “u slučaju Rade Višnjić pojavili materijali, lične ali i opscene prirode, koje Ministarstvo dosad nije moglo imati na uvid”, pa je izvjesno da vatrena litijašica i jedan od najvećih fanova Ratka Mladića, neće ostati na čelnu barske osnovne škole.

Rada Višnjić: Zadužila velikosrpsku vlast

Ono što je poražavajuće u čitavom slučaju je što je ministarstvu Vesne Bratić kod Rade Višnjić zasmetalo to što su se na društvenim mrežama pojavile erotske fotografije na kojima se, navodno, nalazi nesuđena direktorica OŠ Jugoslavija. Dakle, Bratićkoj, njenom ministarstvu i Vladi ne smeta glorifikacija ratnog zločinca, vjerski fanatizam, indoktrinacija djece klerofašističkim idejama – to je sasvim legitimno. Rada može da bude smijenjena samo ako se dokaže da je na golišavim slikama koje kruže interentom zaista ona! Spektakl licemjerja i fukarluka!

Četnizacija prosvjete

Ovakvo ponašanje žene-četnika koja je iz Trebinja došla da širi velikosrpsku ideologiju po Crnoj Gori ne treba da čudi, jer je Rada Višnjić samo jedan u moru neprimjerenih imenovanja po partijskoj, odnosno velikosrpsko-litijaškoj liniji.

Prisjetimo se smo nekih od najsvježijih slučajeva – funkcija rukovodioca Doma učenika u Beranama trebalo bi da pripadne nekadašnjem predsjedniku SO Berane Goranu Kikoviću – “Vojvodi” , koji je u fokus javnosti dospio prije četiri godine kada je tražio da Vlada  finansira spomenik četničkom zločincu Pavlu Đurišiću “radi pomirenja”!

Draža Mihailović: Pripremaju teren da ga proglase za heroja!?

Revanšistički nastrojeno Bratićkino ministarstvo čiji je osnovni cilj srbizacija obrazovnog sistema, smijenio je nedavno, prema riječima kolega i učenika, jednu od najboljih direktorica u istoriji podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” Zoju Bojanić Lalović, da bi na njeno mjesto doveli ”ideološki ispravnu”, suprugu poslanika DF-a Jovana Vučurovića – jednog od najekstremnijih pobornika četništva u i onako ekstremnom DF-u.

Takođe treba napomenuti da je i direktor OŠ “Donja Lovnica” u Rožajama Asmir Hasović smijenjen uz obrazloženje da su povrijedili radnu obavezu zato što nijesu formirali Školski odbor, a pogodni velikosrpski kadar koji će doći na njegovo mjesto se čeka. Podsjećamo i da je direktorica OŠ “Ristan Pavlović” u Pljevljima trebalo da bude Bojana Đačić koja je poznata po fotografijama na kojima se vidi kako nosi šajkaču sa kokardom i drži gusle!

U moru skandaloznih rješenja izdvaja se i ono od prije nekoliko mjeseci kada je velikosrpski propagandista, predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske Vladimir Božović izabran  za vršioca dužnosti rektora Univerziteta Crne Gore. Božović je bio suvlasnik i jedan od ljudi koji su stajali iza propagandne ispostave srpske BIA-e koja se vodi pod imenom ”portal IN4S”.

Ovo su samo neka od rješenja koja su dospjela u javnost, a koliko je situacija na terenu katastrofalna i koliko je ovakvih i sličnih imenovanja prećutano ili zataškano, što bi narod rekao – ”samo bog sveti zna”.

Pobornici četništva odlučuju o prosvjeti, DF prvi bira

Vesna Bratić, ipak nije osoba koja stoji iza čitave priče o srbizaciji obrazovnog sistema. Ona je, kako su kazali naši dobro upućeni izvori, samo kama u rukama velikosrpske politike, kojom mlate tvrdokorni pobornici ravnogorske ideologije poput Andrije Mandića i Marka Bata Carevića!

Rajo Mandić i Bato Carević: Za sve ih je bog dao, i u prosvjetu se razumiju!

Kako se dijele pozicije u školama, fakultetima čak i vrtićima, najbolje govori primjer koji nam je predočio insajder iz Demokratskog fronta, a vezan je za bivšu potpredsjednicu SNP-a, profesoricu psihologije Nadu Purić  koja je imenovana za v.d. direktora Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” u Budvi.

”Predsjednik Opštine Marko Bato Carević je još ranije obećao Purić mjesto direktorice mješovite škole u Budvi. Dil je bio da ona pređe iz SNP-a u Novu srpsku demokratiju i zauzvrat da dobije mjesto direktorke. Andrija Mandić je lično Careviću potvrdio da je DF prvi birao koje će škole njihovi aktivisti da vode, a naknadno Demokrate i URA”, rekao je naš izvor.

Naš izvor ističe da ne ulazi u to da li je Purić stručna ili nestručna, niti sumnja u njene kvalitete kao nastavnog kadra, ali je simptomatičan način na koji je izabrana.

Sa druge strane Demokrate i URA ne dovode samo velikosrpski kadar, o čemu svjedoči i slučaj supruge reisa Rifata Fejzića koja je, kako saznaje portal Aktuelno, po urgenciji Demokrata postavljena za direktora OŠ Mustafa Pećanin u Rožajama.

Žena-četnik iz Trebinja ne priznaje ”Milogorce”

Ovakvo zastiđe i pokušaj brutalnog programsko-ideološkog konvertovanja crnogorskog obrazovnog sistema i ne treba da čudi s obzirom da je na čelu ministarstva prosvjete Vesna Bratić, koja je iz Republike Srpske došla da ideološki konvertuje Crnogorce i bori se za ideale ”srpskog sveta”.

Poruke revoltiranih građana

Bratić je, da podsjetimo, javno istakla da je “sprski nacionalista” i “žena četnik”, što je u suprotnosti sa građanskim konceptom i antifaštističkim vrijednostima Crne Gore. Crnogorci su za nju “novocrnogorci, Milogorci, Dukljani…” i nemaju istorijsko utemeljenje, nego su rezultat “etničkog inžinjeringa”!

Šovinističke, anticrnogorske i anticivilizacijske izjave Vesne Bratić povod su za protestne peticije istaknutih javnih i kulturnih radnika iz Crne Gore, ali i veliki revolt građana svih vjera i nacija, koji se ispoljava na društvenim mrežama.

Stoga i ne čudi što je juče pokrenuta nova peticija za njenu hitnu smjenu i najavljen protest ispred Ministarstva prosvjete.

U.P.A.

Najnovije

Google: Kontrola Android uređaja pokretima lica

Novi alati bi trebalo da pomognu ljudima sa govornim i motoričkim oštećenjima u komunikaciji sa drugima. Google je počeo sa uvođenjem novih Android funkcija osmišljenih...

Vučević: Veoma smo motivisani da napravimo nešto

Košarkaši Čikaga, kao i svi ostali timovi NBA lige, krenuli su u zvanične pripreme za novu sezone. Bulsi su značajno promijenili roster, na papiru imaju...

Cijena gasa u Evropi prešla prvi put u istoriji 1.000 dolara

Cijena gasa u Evropi prešla je u utorak prvi put u istoriji granicu od 1.000 dolara za 1.000 kubnih metara. Cijena za isporuke u oktobru...

Pogledajte kako izgleda Paviljon Crne Gore na Expo 2020

Predanih osam godina rada na organizaciji Svjetske izložbe Expo 2020 i još tri dana odbrojavanja do početka jednog od najznačajnijih događaja u istoriji. “Iako ga...

Novitet od 2022: Šampioni kontinenata igraće za trofej EuroAmerike

Od 2022. godine igraće se meč za trofej EuroAmerike. UEFA i Konmebol dogovorili su da će se igrati utakmice između prvaka Evrope i Južne Amerike. Italia...

Najčitanije

Povezano

NIJE NI ČUDO ŠTO GA NE ŽELE NA ČELU OPŠTINE Carevići duguju Morskom dobru oko 60.000 eura bez kamata!

Trenutno najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori, gospodar SAO Budva koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine Marko Bato Carević polako počinje da osjeća posljedice...

BEZOBRAZLUK Carević odbija da primi vlasnike automobila koje su njegovi bageri uništili 5. septembra

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević odbija da na razgovor primi vlasnike automobila koje su njegovi bageri uništili 5. septembra, kada je državi, svojom mehanizacijom,...

Knežević i Mandić na mjerama tajne službe po osnovu ekstremizma

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, nalaze se na mjerama tajne službe po osnovu ekstremizma - rečeno je na današnjoj sjednici Odbora...

Joković: Ne dozvoljavamo šikaniranje naših ljudi, ukoliko je Lalošević ”nevin” odgovaraće oni koji su kreirali ovu ujdurmu

Ukoliko je Vasilije Lalošević radio nešto nezakonito, odgovaraće najprije nama, a onda i državnim organima, ali ako se ustanovi da su napadi njega neosnovani,...

Komentari

16 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
20.07.2021-12:57 12:57

Da, kvaziministarka Bratic mora otici jer ovo što ona radi je “suptilniji ” oblik veleizdaje.
Veleizdaja znači i oduzimanje državljanstva.
Ona je još jedna potvrda stare narodne:”Pomozi sirotu na svoju sramotu.”

Sara
20.07.2021-13:33 13:33

Zamislite..da neki crnogorac u Srbiji..radi sto Braticka radi u CG..Ja mislim da bi ga lincovali..Crnogorci su ponosan narod..hvali nam agresija..i odbrana…svoje casti..smijunam se svi..sto mogu da rade u CG sta hoce..

Niksic
20.07.2021-14:09 14:09

Crnogorci, ima li vas??? Treba li da zovemo experte iz stranih drzava da nas nauce kako se brani drzava od neprijatelja???!!!

cetinje
20.07.2021-14:15 14:15

Da li je Purić završila osnovne studije psihologije? To što je doktorirala na Palamma

M8ls
20.07.2021-14:47 14:47

Drzi sirotu za svoju sramotu.Stara.je izreka.Nije samo Braticka,ima ih puno.Crna.Gora.im je pruzila utociste
zaposlenja,stanove,napredovali su u institucijama.u kpjima su radili. Oni pljunuli na sve to i sada rade protiv Crne.Gore.Koja drzava tako lako daje drzavljanstvo.Narocito ovako mala drzava.Nadam se da se drzavljanstvo moze i oduzeti.Sramota me kao Crnogorku,od njihove sramote.Njih ocigledno nije

Mateo
20.07.2021-17:12 17:12

Glavni krivac za ovaj ocaj je Dps i njihova prevrtljiva politika.Oni su porodili ove klero-fasiste.

Lasar
20.07.2021-18:52 18:52

Tako su zaposljavali izbjeglice a suverenisti nisu mogli do posla doc pa su apstinirali na izbore zato nam se ovo desilo

Ivana
20.07.2021-18:52 18:52

Pola na litije ih je bilo iz hercegovine to se zna

Gradjanka
20.07.2021-19:40 19:40

SRAMOTA,dje ste Crnogorci,dje vam djeca zivjeti,oce li biti manjina u nasoj zemlji,u kojij je svaki kamen natopljen krvlju,nasih predaka.Za koga ,za nasu djecu i nas,a i pustili izvanjce da nam odredjuju zivote.

Dragan
20.07.2021-20:13 20:13

Crnogorci piju dojc i filozofiraju a dosljaci vode kolo u drzavu nasija predaka koja je deset vjekova stara

džudović
20.07.2021-21:24 21:24

U spisku novopostavljenih v.d. vidim da je vaskrsnuo Bojan Strunjaš koji je kao student bio aktivista SPC za akcije protiv crnogorskog jezika. Očekujem rehabilitaciju nikšićkih “boraca” prtiv crnogorkog jezika.

Lo
20.07.2021-22:11 22:11

Bonus penis, pax im domus.to fali objema da se smire.

Valter
20.07.2021-23:40 23:40

Revizija svih drzavljanstava koja su dobijena na slican nacin.

BMX
21.07.2021-14:25 14:25

Pa ko joj i njoj sličnima davao državljanstvo, posao i sve ostalo sto oni koji su ovde rodjeni teško i skoro nikako ne mogu da dobiju nego moraju da idu vani ?!
DPS, SD, BS i ostali su za to zaslužni. Ovo je njihov proizvod i njihov rezultat rada

Imsa
22.07.2021-00:46 00:46

E corac sad si progovorio pravo

Imsa
22.07.2021-00:53 00:53

E Dragi u pravu si, iNjegos rece lijepo zlo vrijeme nacera Orla da zimuje zimu skokskama dako prodje ovi Mraz no na ulicu I cerat napolje ovo zlokrvno