Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

DPS: Skandalozan zahtjev tužiteljke Šišević nastavak progona kritičara vlasti

Napominju da je sve to dopušteno u našoj državi, ali očito nije ono što zakon ne sankcioniše, a što je apsolutno dopušteno – a to su vrednosni sudovi o određenoj vjerskoj zajednici

Mračno doba očito tek stiže u Crnu Goru, a da je tako potvrđuje skandalozan, a iznad svega opasan zahtjev državne tužiteljke Snežane Šišević, koji predstavlja klasičan pokušaj gušenja slobodne riječi. Nalažući pokretanje postupka protiv autora Bobana Batrićevića zbog izrečenih stavova, kojima nije prekršio niti jedan zakon, tužiteljka Šišević očito je pokrenula institucionalnu borbu i protiv slobode medija i protiv javne riječi, saopšteno je iz Medija centra DPS-a.

“Zanimljivo je, međutim, kako crnogorskom tužilaštvu svakodnevno promiče najgora moguća propaganda koja se potpuno slobodno plasira putem medija koji krše čitav niz zakona ove države – počev od toga što nijesu ni registrovani u skladu sa zakonom, sve do govora mržnje, negiranja suvereniteta Crne Gore, ponižavanja i mržnje usmjerene prema brojnim etničkim zajednicama, targetiranja pojedinaca, negiranja genocida”, ističu u DPS-u.

Napominju da je sve to dopušteno u našoj državi, ali očito nije ono što zakon ne sankcioniše, a što je apsolutno dopušteno – a to su vrednosni sudovi o određenoj vjerskoj zajednici.

“Naravno, u pitanju je pokušaj da se ućutka svako ko se usudi da ukaže u kojem pravcu ide crnogorsko društvo. Tužilaštvu poručujemo da prestane sa progonom kritičara vlasti i onih kojima ona služi i da ne guši građanske slobode. U suprotnom – imaćemo odgovor i na to”, poručili su iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
27.10.2023-16:37 16:37

DPS postaje ekstremistička i teroristička partija. Vrednosni sud o tzv. CPC je da je nvo sekta.