DPS: Krapović prisustvom na skupu uvrijedio mnoge svoje sugrađane

Dragan Krapović je danas reagovao tačno onako kako je bilo očekivano od funkcionera partije kojoj je je najistaknutije programsko načelo – prazna demagogija, poručuju iz DPS-a Budva.

“Očekivano, naknadno se Krapović dosjetio da na opskurnom vašaru nacionalista i šovinista nije bio u svojstvu predsjednika Opštine Budva, već da je to učinio u lično ime?! Po njegovom stavu bi se moglo zaključiti da Dragan Krapović ima dvostruki identitet – javni, za vrijeme radnog vremena i privatni, nakon toga. Zaboravio je Krapović, ali i njegove stranačke kolege, Pejović, Radović i mnogi sljedbenici velikosrpske ideologije iz redova Demokrata, da se prihvatanjem funkcije obavezao da predstavlja Budvane u svakoj prilici i da je svojim odlaskom na sramni skup uvrijedio mnoge svoje sugrađane. Jedino gore od činjenice da je svojim prisustvom podržao skup, danas zvuči njegov i Bečićev uzaludni pokušaj da iskontrolišu štetu.

Ipak, u kategoriji licemjerja ozbiljno ih ugrožava SDP, koja postavlja neka retorička pitanja, fingira napade na Krapovića, a u isto vrijeme prelazi preko svih nacionalističkih marifetluka budvanske vlasti već dvije godine, zadovoljavajući se privilegijama i povlasticama koje kao dio budvanske vlasti koriste”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, ipak, današnji šampioni licemerja dolaze iz redova Crnogorske partije.

“Oni koji su prećutno prihvatili da se u gradu kojim upravljaju omalovažava Crna Gora, crnogorska nacija i sve vrijednosti koje smo u proteklih 30 godina uspjeli da izgradimo u građanskom društvu, oni koji su prihvatili da im se pred očima nesmetano smjenjuju različiti nacionalistički bilbordi i parole, danas kažu da su “zabrinuti” za budućnost Crne Gore i tim povodom prozivaju državne organe?!

Da beskrupuloznost nema granica, a licemjerje mjeru, svjedoči činjenica da ovakve stavove izriče onaj koji je svojom političkom podrškom budvanskim šovinistima, omogućio posredno da jučeršnji skup bude održan. Biće da su u trenutku donošenja odluke o ulasku u budvansku vlast, mnogo više bili zabrinuti za sebe i svoje privilegije, nego za državu Crnu Goru.

Naknadno “posipanje pepelom” nikuda ne vodi. Sasvim svjesno ste svi zajedno, i DCG, i SDP , i URA i Crnogorska, kao dio vladajuće koalicije bili oslonac nacionalstičkim i šovinističkim snagama velikosrpske ideologije. Niko vas nije primoravao, u tom kolu ste sami zaigrali”, zaključuju u saopštenju

 

Komentari

avatar