Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

DPS Andrijevica: Nadležni da ispitaju nezakonitosti i zloupotrebe doskorašnjeg direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija

Sudski epilog ovog slučaja iščekujemo, dok se nadamo da će nadležni ispitati i sve ostale pravne zloupotrebe i bezakonja doskorašnjeg čelnika ovog preduzeća, navode u saopštenju

Predložena odluka kojom se produžava ugovor o radu doskorašnjeg v.d. izvršnog direktora lokalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, Željka Novovića, nije dobila juče na sjednici SO Andrijevica potrebnu većinu. Shodno tome, sve odluke i rješenja koja je Novović donio nakon prestanka trajanja njegovog mandata apsolutno su nevažeća, saopštio je Klub odbornika DPS u SO Andrijevica.

“Podsjećanja radi, on je uprkos činjenici da mu je istekao period na koji je imenovan za vršioca dužnosti, uručio 9 otkaza licima koja su bila zaposlena na neodređeno na poziciji zaštitara. Takođe, za potrebe preduzeća, nakon isteka v.d. stanja, dakle nelegalno, Novović je sklopio angažman sa jednom privatnom firmom preko koje je angažovao nova lica koja bi pokrivala iste pozicije po osnovu kojih je njihovim prethodnicima uručen otkaz.

Sudski epilog ovog slučaja iščekujemo, dok se nadamo da će nadležni ispitati i sve ostale pravne zloupotrebe i bezakonja doskorašnjeg čelnika ovog preduzeća, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve