Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Crnogorsko vijeće Srbije: Živjela Crna Gora koja odbija varvarstvo i vjeruje u svoju budućnost

Nažalost, ovo je trenutak kada se nad Crnom Gorom nadvija crni oblak jedne izopačene ideologije, koja pokušava da zaustavi istoriju razarajući državu. Na vlasti su sada oni koji su na referendumu rekli NE. Ali, mi Crnogorci iz Srbije vjerujemo u preporod Crne Gore, poručili su iz Crnogorskog vijeća Srbije

Crnogorsko vijeće Srbije svim građanima Crne Gore čestita jedan od najvećih praznika u novijoj crnogorskoj istoriji, 15 godina od obnove nezavisnosti naše države.

Prema njihovim riječima bilo bi normalno za ovakav jubilej govoriti o uspjesima suverene države i njenim vizijama i ciljevima.

“Nažalost, kao i mnogo puta u istoriji, ovo je trenutak kada se nad Crnom Gorom ponovo nadvija crni oblak jedne izopačene ideologije, koja pokušava da zaustavi istoriju razarajući državu. Na vlasti su sada oni koji su na referendumu na pitanje: ‘Da li ste za samostalnu i međunarodno priznatu državu’ odgovorili sa ‘NE'”, navode iz Crnogorskog vijeća Srbije.

Kako isti;u, ovaj politički soj kod kojih je trijumfovao “ropski mentalitet”, podstiču nesnošljivost, ne tolerišu razlike, drugačije svetonazore, vjerska uvjerenja i vrijeđaju manjine.

“Oni se ne bave suštinom politike, programima i reformama nego Crnu Goru dovode svojim potezima u sramni položaj potčinjenosti i unazađuju je u svakom smislu. Zato crnogorski narod ima prirodno pravo na pobunu, da svima danas, koji sa pozicija vlasti zarobljeni magijom ravnogorskog mraka služe logici jedne izopačene ideje, ponosni na izdaju, suprotstave se i njihovu bestijalnost privedu iza ‘brana’ koje zovu moral i Zakon”, kazali su iz Crnogorskog vijeća Srbije.

Takva ideologija, kako kažu, nije opasnost samo za Crnu Goru nego i za čitav civilizovani svijet i Evropu, kojima crnogorski narod želi da bude partner i ravnopravan član.

“Mi Crnogorci iz Srbije vjerujemo u preporod Crne Gore i u one mlade ljude koji su ustali na pobunu, jer vide ‘strašnu uru pred očima’ dokazujući da su kadri, kao i naši preci, gledati istoriji i vječnosti ponosno u oči. Ovim putem izražavamo punu solidarnost i upućujemo im bezrezevnu podršku, jer oni su zaloga naše budućnosti. Srećan Dan nezavisnosti 21. maj! Živjela Crna Gora koja odbija varvarstvo! Živjela Crna Gora koja vjeruje u svoju budućnost!”, zaključuju iz Crnogorskog vijeća Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
...
20.05.2021-14:03 14:03

Živjeli Crnogorci Srbije! Svaka vam čast što u nemogućim uslovima čuvate svoje crnogorsko ime i svoj crnogorski ponos. Nama Crnogorcima je danas mnogo teško a vama je u Srbiji oduvijek visilo posrbljavanje za vratom.

Dedinje Cetinje
20.05.2021-14:23 14:23

I potpisnici žive u Srbiju pa im srbi nezameraju. I štaćemo sad?

Rovca sa katunima bez struje
20.05.2021-14:26 14:26

Za …@ Nelogično je da nas srbi posrbe kad smo srbi. U srbiji sva sela i katuni imaju struju !