Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

CGO oštro osuđuje postupak čelnika Opštine Kotor: Ministarstvo prosvjete da reaguje

CGO ponovo apeluje na nadležne da poštuju pozitivne propise i da se uzdrže od postupaka kojima se stvara segregacija među učeničkom populacijom, uz diskriminaciju dijela učenika po vjerskoj osnovi

Centar za građansko obrazovanje oštro osuđuje postupanje čelnika Opština Kotor, koji su današnju svečanost dodjele diploma ‘Luča’ i poklona maturantima i polumaturantima osnovnih i srednjih škola iz Kotora, upriličili u jednom od vjerskih objekata. Tom prilikom, evidentno su prekršene i važeće mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, saopšteno je iz CGO-a.

“Pozivamo nadležnu inspekciju da kazni odgovorne za kršenje mjera, a resorno Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta da zauzme jasan stav u vezi ovog događaja, te pokrene postupke za utvrđivanje eventualne odgovornosti direktora i nastavnika koji su iskazali saglasnost sa ovim činom lokalne vlasti”, navodi se u saopštenju.

CGO ponovo apeluje na nadležne da poštuju pozitivne propise i da se uzdrže od postupaka kojima se stvara segregacija među učeničkom populacijom, uz diskriminaciju dijela učenika po vjerskoj osnovi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve