Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakić o izborima u Šavniku: Čisto bezakonje i dodatna opomena za sve u Crnoj Gori

''Nadam se da će država smoći snage da tome stane na kraj''

Opozicija u Šavniku radi upravo ono što su ranije najavljivali, a to je kršenje Ustava po uzoru na ono koje realizuje parlamentarna većina na državnom nivou, istakao je za Gradsku RTV predsjednik te Opštine Jugoslav Jakić.

Svjesni su, kaže, da će izgubiti na lokalnim izborima u tom gradu pa bezakonjem pokušavaju da prolongiraju izbore do rezultata koji bi za njih bili povoljnjiji. Dodaje da o tome najbolje govori nesmetano odvijanje glasanja na biračkim mjestima na kojima opozicija smatra da im rezultat ide u korist.

Jakić smatra da je ovo još jedna opomena za državu i institucije sistema, koje, kako kaže, moraju stati na kraj ovakvom ponašanju neodgovornih političkih subjekata. Ponovljeno glasanje na tri biračka mjesta u Šavniku, ni danas nije dalo rezultate, zbog opstrukcija od strane opozicije u tom gradu, ističe predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

“Ono što su naši politički oponenti i najavljivali, evo i već najavljuju mjesecima unazad, da neće dozvoliti glasanje, odnosno sprovođenje izbornog procesa, tačnije rečeno da će nastaviti kršenje Ustava, kako rade na državnom nivou, tako i na lokalnim izborima, to se danas i desilo u Šavniku”, kazao je Jakić.

Onemogućavanje sprovođenja izbornog procesa u Šavniku samo je nastavak političkog inženjeringa, ocijenio je Jakić. Ističe da njihovi politički oponenti, između ponavljanja izbora, koriste svu državnu infrastrukturu kako bi došli do glasova.

“Znači, to je evidentno. Oni tamo gdje misle da ostvaruju dobar izborni rezultat, glasanje ide nesmetano. Glasaju lica od makedonskih prezimena, do ne znam kojih. Tu nema nikakvih problema. Sporna su glasačka mjesta gdje mi imamo dominantnu podršku, koja su naša da kažem, tradicionalno uporišta, i jasna je njihova računica, isto kao i naša, da mi dobijamo ove izbore i da oni na svaki način pokušavaju to da odlože, odnosno na neki način prolongiranjem tih izbora, da dođu do nekog povoljnijeg rezultata za njih”, istakao je Jakić.

Smatra da će ovo, kako kaže, bezakonje potrajati sve dok država ne odluči da se tome suprotstavi.

“Ovdje se radi o jednom čistom bezakonju i nemoći države da stane na kraj takvom njihovom ponašanju. Evo nadam se da je ovo danas, još jedna dodatna opomena za sve u Crnoj Gori i da će država smoći snage da tome stane na kraj”, kaže Jakić i dodaje da je DPS u tom gradu pozivao svoje članove i simpatizere na strpljenje i toleranciju, ali da su građani na granici pucanja, te da se plaši eskalacije problema, ukoliko država ne bude reagovala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve