Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Podnijeta prva prijava, Božović direktno pogođena suzavcem, pala i polomila ruku

Građanka Ranka Božović je prisustvovala obilježavanju proslave državnog praznika na glavnom gradskom trgu u Nikšiću

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator Građanske inicijative “21. maj”, saopštio je da je crnogorskoj policiji podnijeta prva prijava protiv, kako je naveo, nepoznatog policijskog službenika koji je nasavjesno postupao i neprofesionalno primjenjivao ovlašćenja.

“Građanka Nikšića, gospođa Ranka Božović (1956) neposredno je u prostorijama Centra bezbjednosti (CB) Nikšić pružila obavještenje ovlašćenom policijskom službeniku Uprave policije o nezakonitom postupanju za sada nepoznatog policajca koji je direktno u nju ispalio patronu suzavca usljed čega je došlo do teških tjelesnih povreda”, naveo je Zeković..

Božović je prisustvovala obilježavanju proslave državnog praznika na glavnom gradskom trgu u Nikšiću.

“Iako je njeno ponašanje na javnom mjestu bilo primjereno i zakonito, nepoznati policijski službenik, koji je na toj lokaciji ispaljivao suzavac, ciljao je i pogodio u predjelu nogu usljed čega je pala a dijelom ramena i glave udarila o asfaltnu podlogu. Dok je ležala neko se sapleo o nju, u predjelu donjih leđa i osjetila je jaku bol kod lijevog bubrega. Podigle su je dvije nepoznate osobe i pomogle do obližnjeg ugostiteljskog objekta “Propaganda”, odakle se, uz pomoć poznanice, uputila u Hitnu medicinsku pomoć. U zdravstvenoj ustanovi je kontatovan lom desne podlaktice kao i hematomi na čelu, ramenu i ispod koljena. Zahtijevana je njena hospitalizacija ali je to odbila u želji da bude sa svojim porodicom, na kućnom liječenju”, naveo je Zeković.

Očekuje efikasno postupanje nadležnog državnog tužilaštva koje ima sve kapacitete da utvrdi identitet postupajućeg policijskog službenika.

“Pozivamo sve organizacije za zaštitu ljudski prava da prate slučaj građanke Ranke Božović”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
14.07.2022-16:32 16:32

Pa stoko jedna, đe Ranku koja mrava ne bi zgazila!

dpero
14.07.2022-18:53 18:53

Fasisticka policija pod upravom spc!