Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

NACIONALNI PARKOVI Dvojac Popović-Bulatović sprema angažovanje 40 novih radnika, na čelo službi osobe bez ugovora!

Direktor preduzeća Aleksandar Bulatović, kome je premijer tetak, je za manje od tri mjeseca kroz ugovore o radu, ugovore o privremenim i povremenim poslovima i ugovore o djelu zaposlio više od 20 ljudi, od čega polovinu u Upravi JPNPCG

U Nacionalnim parkovima Crne Gore priprema se novi akt o sistematizaciji, a planirano je da se broj zaposlenih poveća za još 40.

Usvajanje ovog akta Upravni odbor juče je odložio za narednu sjednicu.

Stazom partijskog zapošljavanja, nepotizma i gomilanja administracije koju su trasirale Marina Jočić i Jelena Kljajević, kreće se i dvojac Nebojša Popović – Aleksandar Bulatović. Podsjetimo, odlazeći premijer Zdravko Krivokapić je tetak Bulatoviću, zbog čega su ga partije odlazeće vlasti optužile za nepotizam.

Njihove prethodnice su u martu prošle godine pravilnikom o sistematizaciji povećale broj radnih mjesta za preko 50, a godinu dana nakon toga, kadrovi Marka Milačića povećaće po svemu sudeći za još toliko.

U ovom javnom preduzeću se u posljednje vrijeme vrši ubrzano zapošljavanje, koje postaje sve intenzivnije kako se približava rasplet na crnogorskoj političkoj sceni.

Direktor preduzeća Aleksandar Bulatović je za manje od tri mjeseca kroz ugovore o radu, ugovore o privremenim i povremenim poslovima i ugovore o djelu zaposlio više od 20 ljudi, od čega polovinu u Upravi JPNPCG.

Najveći paradoks njegovog kadriranja je postavljanje Jelene Janković na čelo službe za finansije i Veljka Jovančevića na čelo službe za kontrolu i monitoring. Njima su, po do sada nepoznatoj praksi, povjerene najvažnije službe u preduzeću, iako još uvijek nemaju ugovore o radu! Jovančević i Janković prave rasporede zaposlenih, daju radne zadatke, sačinjavaju izvještaje, vrše kontrolu rada, disciplinuju “nepodoban” kadar…

Na isti način angažovan je i Balša Marković, koji neformalno pokriva mjesto pomoćnika direktora za kontrolu.

Oglase za zapošljavanje šefa službe za finansije i pomoćnika direktora za kontrolu, Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore objavilo je 2. marta, a selekcija kandidata je u toku.

Prema informacijama portala Aktuelno, protiv sadašnje i prethodne uprave u pripremi je krivična prijava koja će biti upućena SDT zbog niza nepravilnosti.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve