Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ako presude budu ciljano na štetu MA, radikalizovaće borbu

Bivši radnici Montenegro erlajnza na sastanku sa Blažom Jovanićem

Bivši radnici Montenegro erlajnza jutros su na sastanku u Privrednom sudu predsjedniku Blažu Jovaniću ukazali da od uvođenja stečaja nailaze na stalne prepreke koje im, kako tvrde, postavljaju državni organi.

“Objasnili smo razloge okupljanja pred Privrednim sudom prošle srijede i zbog čega sumnjamo da su odluke sudije tog suda pod pritiskom izvršne vlasti, što je nešto što nas, kao građane, najviše brine, jer nas dovode u stanje pravne nesigurnosti”, kazala je Dubravka Đurić nakon sastanka.

Jovaniću su predočili da se na taj način ugrožava osnovna strategija da se stečajna masa očuva i uveća u korist povjerilaca, među kojima je i država.

“Ukazali smo da se odluke koje su motivisane opskurnim razlozima odražavaju na nemogućnost obavljanja djelatnosti za koje MA AD u stečaju ima odobrenje, te otežava i dovodi u pitanje realizaciju poslovno-tehničke saradnje sa zainteresovanim subjektima, te da ne postoji volja u državi da se podrži zdrava ideja o očuvanju zdravog tkiva MA koje bi moglo da se valorizuje, već sasvim suprotno”, kazala je Đurić.

Najavili su Jovaniću radikalniju borbu, ukoliko vide da se donose odluke ciljano na štetu MA dodajući da im je cilj da naprave pritisak i na sudsku i izvršnu vlast, radi borbe za istinske principe, zasnovane na pravu, zaštiti prava radnika, povjerilaca i stečajne mase.

Prošle srijede, bivši radnici MA protestovali su ispred suda tražeći sastanak zbog sumnji da je presuda u vezi zabrane korišćenja loga MA donijeta pod pritiskom Vlade.

“Sporna odluka postupajućeg sudije Privrednog suda nastala je prije nego što je o tome stav iznio Upravni sud, a na osnovu izjave Ministarstva ekonomskog razvoja, te smatramo da je, u ovom predmetu, sudska vlast donijela presudu na osnovu pritiska izvršne vlasti, što upućuje na to da u današnjoj Crnoj Gori sudska vlast nije nezavisna”, kazao je tada jedan od angažovanih u stečaju Srđan Habić, ne precizirajući na koga se optužbe odnose.

Navodi da je isti sudija nanio dodatnu štetu i MA u stečaju i zaposlenima, odbacivanjem privremene mjere kojom je traženo da se Ministarstvu odbrane zabrani iseljenje keteringa. U saznanju su, kako je naveo Habić, da će isti sudija odlučivati i o hangaru i zgradi starog tornja na podgoričkom aerodromu.

Tvrde da posjeduju dokumentaciju o štetnim radnjama više ministarstava o višemilionskoj štetu koja je nanijeta MA i prije i nakon stečaja te da pokušavaju da spriječe otimačinu stečajne mase. Đurić je ranije najavila da će od stečajne uprave tražiti dokaz da je hangar, sagrađen od novca MA, i prije stečaja i sada, imovina koju ciljano napadaju Vlada, To Montenegro, Zaštitnica Bojana Ćirović, direktor Aerodroma Goran Jandreoski i dio bivšeg menadžmenta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve