Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Program Evropa sad izazvao kolaps u privredi

Kako je dodao, nije prošlo ni mjesec dana, a obistinila su se njegova upozorenja da će posledice ovakvog nerazumnog zadiranja u sistem zarada i poreski sistem biti katastrofalne i da će dovesti zemlju u krizu likvidnosti, dužničko ropstvo i bankrot

Program Evropa Sad izazvao je kolaps u privredi, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“U decembru 2021 u Crnoj Gori je isplaćeno 161.251 zarada u ukupnom iznosu od 116 miliona eura sa prosječnom zaradom od 722 eura. Na dan 16.2.2022, nakon samo mjesec dana primjene suludog eksperimenta “Evropa sad” u januaru je isplaćeno samo 103.986 zarada, u ukupnom iznosu od 77 miliona eura, sa prosječnom bruto zaradom od 742 eura. Samo za mjesec dana primjene ovog opasnog eksperimenta isplaćeno je 58 hiljada zarada manje”, navodi Medojević.

Kako je dodao, nije prošlo ni mjesec dana, a obistinila su se njegova upozorenja da će posledice ovakvog nerazumnog zadiranja u sistem zarada i poreski sistem biti katastrofalne i da će dovesti zemlju u krizu likvidnosti, dužničko ropstvo i bankrot.

“Za očekivati je da pad bruto isplata za zarade dovede do smanjenja prihoda budžeta, povećanja nezaposlenosti i povećanja siromaštva koje je već na ekstremno visokom nivou. Država nije igračka da bi se nezrela djeca igrala sa njom”, zaključuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
25.02.2022-21:30 21:30

Kako te nije sramota da komentarises evropu sad kad ste je zdusno pozdravili i jos pride se” ismijavate” sa narodom.Davno biste vi pokrenuli proces o porijeklu imovine da je vasa regularna.Sve sto znate je MILO lopove i sad IZDAJA.O VAMA BI SE DALO PISATI DO BESKONACNOSTI ALI NIJETE VRIJEDNI TOGA.