Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Prijestonica ostaje upisana kao imalac prava svojine na zemljištu Manastira Sveti Petar

Shodno natpisima pojedinih medija u Srbiji i Crnoj Gori, u kojma se navodi da je Manastir Sveti Petar vlasništvo Srpske crkve, obavještavam zainteresovanu javnost da nije bilo promjena podataka u stvarnim pravima na zemljištu Manastira Sveti Petar, već da je Prijestonica Cetinje ostala upisana kao imalac prava svojine, saopštio je zamjenik gradonačelnika Peta Marković

Shodno natpisima pojedinih medija u Srbiji i Crnoj Gori, u kojma se navodi da je Manastir Sveti Petar vlasništvo Srpske crkve, obavještavam zainteresovanu javnost da nije bilo promjena podataka u stvarnim pravima na zemljištu Manastira Sveti Petar, već da je Prijestonica Cetinje ostala upisana kao imalac prava svojine, saopštio je zamjenik gradonačelnika Peta Marković.

“U prilogu navedenog dostavljam vam na uvid isječke iz zvaničnog lista nepokretnosti koji je dostavljen po našem zahtjevu od strane Uprave za nekretnine, područna jedinica Cetinje, na današnji dan 24.02.2022. godine.

Prijestonica Cetinje koristi sve zakonske pravne ljekove u postupcima pokrenutim od strane Srpske crkve i do sada se uspješno borila da Manastir Svetog Petra ostane Cetinjski, kao što je to bilo i vjekovima unazad”, navodi u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radan
24.02.2022-18:36 18:36

Tako neka se zna da je Crna Gora vlasnik na svoj zemlji,,Gde to ima da jedna strana vjera, u ovom sljucaju SPC moze posjedovat crkve u Crnoj Gori.moze ih koristit ale to je vlasnistvo Crne Gore.