Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

U Ukrajinu stigla vojna pomoć SAD-a

SAD će nastaviti da pružaju takvu pomoć kako bi podržale ukrajinske oružane snage u njihovim stalnim naporima da odbrane suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine od ruske agresije, navedeno je na Facebook stranici ambasade

Prva pošiljka američkog paketa sigurnosne podrške Ukrajini u vrijednosti od 200 miliona dolara stigla je u Kijev, saopštila je ambasada Sjedinjenih Američkih Država(SAD) u Ukrajini.

Isporuka je uslijedila nakon posjete američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena Kijevu ove sedmice u jeku zabrinutosti zbog desetina hiljada ruskih vojnika raspoređenih na granici sa Ukrajinom, iako Rusija negira da planira novu vojnu ofanzivu, javlja Reuters.

SAD će nastaviti da pružaju takvu pomoć kako bi podržale ukrajinske oružane snage u njihovim stalnim naporima da odbrane suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine od ruske agresije, navedeno je na Facebook stranici ambasade.

Ministar odbrane Ukrajine zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći.

Press služba američke ambasade u Kijevu je saopštila da su prošle godine SAD osigurale više od 650 miliona dolara vrijednu vojnu pomoć Ukrajini, kao i da je od 2014. godine na te namjene potrošeno 2,7 milijardi dolara.

U saopštenju se ističe da ovaj potez “demonstrira posvećenost SAD-a da pomognu Ukrajini da “ojača svoje odbrambene kapacitete pred rastućom ruskom agresijom”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
22.01.2022-12:33 12:33

Umislio Putko da ce da zastrasi NATO alijansu sa sojim ucjenama. Evo ti odgovora Putko, Kanada, Velika Britanija i Amerika,Njemacka i Francuska su vec pokazale koliko te se boje i javno ti dali do znanja sta moze da te snadje ako nastavis stranputicom i politikom zastrasivanja i prijetnji.
Obratite paznju postovani pratioci ovoga sajta kako ce Putko da podvije rep kao i uvijek do sada kada mu se na njegovu silu odgovara silom. Hvala na paznji.

gagi
23.01.2022-18:53 18:53
Reply to  Ha20

Nikome rat ne odgovara i nebi bilo dobro,ali Putin,Lavrov,Sojgu i ostali hoce da “se pitaju”neka se oni pitaju u Rusiju,nego su napali nesrecnu Ukrajinu i “na nju se lijece”e ne moze.Rusiji financijske sankcije,svu svjetsku trgovinu i sl.obavljaju “Dolarom”stopranje i mirni kao musice.E postavlja se pitanje “kako bi na sve reagovao kreten Vulin i kameleon Dodik”.