Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

NSD Kotor poručuje Kovačeviću: Zahvaljujući mrskom DF-u dobili ste funkciju koju sada nastojite zadržati po svaku cijenu!

Predsjedništvo Opštinskog odbora NSD-a Kotor reagovalo je na dopis potpredsjednika Opštine Siniše Kovačevića

Predsjedništvo Opštinskog odbora NSD-a Kotor reagovalo je na dopis potpredsjednika Opštine Siniše Kovačevića.

U reagovanju je navedeno da Kovačević, koji je zahvaljujući mrskom DF-a izabran za potpredsjednika Opštine, želi nastojati po svako cijenu da zadrži funkciju i zarad čega iznosi neistine i srozava političko djelovanje na posao nedostojan svega ljudskog i korektnog.

Iz kotorskog NSD-a su poručili Kovačeviću da će morati da nađe nove partnere, ukoliko ostane pri svome stavu da neće “izvršna” vlast popustiti i da će rasformirati Centar za kulturu. Kako su naveli, dok bude NSD u vlasti, postojaće i Kulturni centar.

Reagovanje OO NSD-a prenosimo integralno:

-Gospodine Kovačeviću, sve vaše neistine napisane u današnjem saopštenju imaju svoju svrhu koja se najbolje ogleda u rečenici koju ste izložili. Citiramo: „Možda bi najlakše bilo ukinuti Kulturni centar i osnovati novu ustanovu u kojoj bi jedina referenca bila struka, a ne lojalnost NSD-u i lično predsjedniku NSD-a“.

Da podsjetimo javnost, istine radi, za ovakav odnos opštine prema Kulturnom centru NSD se zalagala i kada je njen direktor bio iz redova DPS-a (2012-2016), a takođe i kada je tu funkciju obavljao kadar Demokrata (2016-2019), inače kuma predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

Jesu li gospodine Kovačeviću i tada NSD i njen predsjednik OO rukovodili Kulturnim centrom? Vi to, gospodine Kovačeviću, možda ne znate jer niste bili dio političkog života Kotora sve do 2020. god. kada ste zahvaljujući upravo tom mrskom DF-u dobili funkciju potpredsjednika opštine i sada je nastojite zadržati po svaku cijenu, ne mareći što iznosite neistine i srozavate političko djelovanje na posao nedostojan svega ljudskog i korektnog.

No, ako vi i nijeste znali, Vladimir Jokić sigurno jeste, pa neka odgovori javnosti jer nama ne treba (odlično smo upućeni u sve malverzacije koje pokušavate da realizujete), zbog čega težite ukidanju Kulturnog centra i više stotina hiljada evra upućuje na privatne adrese.

O kakvoj to depolitizaciji Kulturnog centra pišete? Navedite nam jedno jedino preduzeće ili ustanovu u Crnoj Gori koju DPS u prethodnom periodu nije političko-kadrovski „oplemenio“. Hoćemo li sve da ih ukinemo, gospodine Kovačeviću?

Providno je ovo vaše politikanstvo potkrijepljeno nesuvislim i nebuloznim tvrdnjama. Vi nalazite za shodno da pravdate i podržavate bukvalnu pljačku budžeta Opštine Kotor od više stotina hiljada evra, kontinuirano, svake godine. Zar vas nije sramota???

Ostanite pri svome stavu da neće “izvršna” vlast popustiti i da ćete rasformirati Centar za kulturu, ali vam poručujemo da ćete za to morati da nađete nove partnere u nekim drugim okolnostima jer dok bude NSD u vlasti, postojaće i Kulturni centar.

Čuvajte vi i dalje svoju fotelju i u tu svrhu vjerno služite Vladimiru Jokiću, ali pokušajte da sačuvate onaj minimum ljudskog dostojanstva na koji smo svi obavezni- stoji u saopštenju kotorskog  NSD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve