Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Džastin Kobs MVP 5. kola Evrokupa

Kobs je oborio lični rekord u Evrokupu po broju postignutih i indeksnih poena, a postavio je lični rekord po broju ukradenih lopti. Igrač je sa najviše postignutih poena na jednom meču u dosadašnjem dijelu drugog po rangu evropskog takmičenja

Sjajno veče imala je Budućnost Voli protiv Cedevita Olimpije (91:60), a u takvoj večeri je sjajan učinak imao i Džastin Kobs – plej Podgoričana je najkorisniji igrač 5. kola Evrokupa.

Kobs je protiv slovenačko-hrvatskog tima, za 29 minuta igre, postigao 33 poena, uz samo tri promašaja (9-6 za dva, 3-3 za tri, 12-12 za linije bacanja), uz pet asistencija, četiri ukradene lopte, tri skoka, pet asistencija, četiri ukradene lopte, jednom blokadom i sedam iznuđenih prekršaja, za indeks korisnosti 44.

Kobs je oborio lični rekord u Evrokupu po broju postignutih i indeksnih poena, a postavio je lični rekord po broju ukradenih lopti. Igrač je sa najviše postignutih poena na jednom meču u dosadašnjem dijelu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Samo jedan košarkaš Budućnosti u istoriji Evrokupa ima veći indeks od Koba. To je Ivan Koljević, koji je 7. decembra 2004. godine u pobjedi “plavih” (u “Morači” protiv grčkog PAOK-a 104:98) imao 46 indeksnih poena (38 poena, pet trojki, sedam asistencija, dvije ukradene lopte i jedan skok).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve