Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

BIVŠA TRAMPOVA SARADNICA: “Ako opet postane predsjednik, slijedi noćna mora”

Trump će ''sigurno'' uvesti neki oblik autokratije bude li ponovno izabran za američkog predsjednika 2024. godine.

Bivša saradnica Donalda Trumpa upozorila je na “scenario iz noćne more” ako bivši predsjednik Trump osvoji drugi mandat.

Alyssa Farah, bivša direktorica za strateške komunikacije Bijele kuće i pomoćnica predsjednika 2020., rekla je novinaru CNN-a Jakeu Tapperu da će Trump “sigurno” uvesti neki oblik autokratije bude li ponovno izabran za američkog predsjednika 2024. godine.

Svog je bivšeg šefa opisala kao “čovjeka koji je doveo američke institucije blizu tačke sloma”, navodi se u CNN-ovu isječku iz “Trumping Democracy: An American Coup“.

Farah je dodala i da bi Trumpov drugi mandat mogao biti “vrlo drugačiji” te je priznala da se toga najviše “plaši”.

“Postojale su stvari koje je želio učiniti dok je bio prvi put na vlasti, a koje su bile daleko izvan okvira onoga što bi američki predsjednik trebao moći učiniti. No često su ga njegove motivacija i nada da će ponovno biti izabran za predsjednika sprječavale da napravi neke stvari”, rekla je Farah, prenosi Business insider.

Iznijela je i svoja očekivanja o tome što bi Donald Trump mogao učiniti drugačije u drugom mandatu, ako ga dobije.

“Bilo da se radi o huškanju ministarstva pravosuđa protiv političkih protivnika, bilo da se radi o ograničavanju slobode medija, on bi zasigurno bio otvoren za korištenje vojske iz političkih razloga”, rekla je.

Trump nije službeno najavio kandidaturu za 2024. godinu, ali je dao određene signale da bi se mogao kandidovati tokom posjeta u Iowi.

Njegov bivši šef kabineta, Mark Meadows, izjavio je prošle sedmice da bi se kladio u sav novac koji ima da će se Trump kandidovati za drugi predsjednički mandat.

Druga bivša zvaničnica Bijele kuće, Fiona Hill, koja je bila glavna stručnjakinja za Rusiju i njenu politiku u mandatu Donalda Trumpa, nedavno je rekla da bi bivši predsjednik mogao pobijediti 2024. – ako odluči pobijediti. Kao i Farah, takođe ne predviđa sjajne stvari u drugom mandatu:

“Samo jedna ustavna kriza za drugom”, rekla je Hill i dodala: “Čeka nas luda vožnja. Već smo u njoj.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve