Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković obišao Zetu: Nastavlja se realizacija brojnih projekata

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog urađenog u prethodnom periodu. Naglasio je da se u selu Bistrice privodi kraju važan infrastrukturni projekat širenja vodovodne mreže

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas nekoliko važnih projekata koji su u proteklom periodu realizovani u Zeti, među kojima su vodovodna mreža u Bistricama, poligon i dječije igralište u Balabanima.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog urađenog u prethodnom periodu. Naglasio je da se u selu Bistrice privodi kraju važan infrastrukturni projekat širenja vodovodne mreže.

„Vrlo sam ponosan na to što je Glavni grad, zajedničkim snagama sa rukovodstvom Opštine Golobovci i uz podršku države u prethodnom periodu, na teritoriji Zete u prethodne tri godine izgradio 21 km novog vodovoda, dok će do kraja godine biti izgrađeno još šest kilometara”, kazao je on.

Prema njegovim riječima naši najmlađi sugrađani u Balabanima, zahvaljujući ekipama Puteva, Agencije za stanovanje, Komunalnih usluga i Zelenila, dobili su novo dječije igralište i rekonstruisan sportski poligon.

Vuković je podsjetio da Komunalne usluge u ovom trenutku izvode radove na izgradnji i sanaciji gradske rasvjete na 17 lokacija u Zeti i na taj način se stanje infrastrukture u ovom dijelu grada svake godine bitno unapređuje, ali da su fokus gradske uprave i veliki infrastrukturni projekti, naročito nastavak rekonstrukcije puta Golubovci-Mataguži.

„Danas smo dobili informaciju da je, poslije mnogih problema i izazova sa kojima smo se suočili tokom godine, a vezano za rješavanje imovinskih odnosa, potrebno izmijeniti jedan dio projekta, te da je potpuno izvjesno da će se krenuti sa radovima do kraja godine i da će ta važna priča za Zetu biti uspješno nastavlja”, zaključio je Vuković.

Vuković je najavio rekonstrukciju trga i izgradnju moderne pijace i dodao da Zeta u sve većoj mjeri poprima obrise urbane sredine.

„Za razliku od ovakvog našeg odnosa, u poslednjih godinu dana imamo potpuno drugačiji odnos sa državnog nivoa. Kapitalnim budžetom države Crne Gore za ovu godinu predviđeno je 0 eura za razvoj Zete, tako da smo mi morali intervetno djelovati kako bismo što se tiče ove sezone spasili, što se spasiti može. Mi smo ponosni na ono što radimo, a oni neka se barem zamisle što im je učinak u Zeti i kakav odnos imaju prema 20.000 ljudi koji žive u ovom dijelu glavnog grada”, zaključio je Vuković.

Predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci Tanja Stajović istakla je da će završetkom izgradnje vodovodne mreže u Bistricama, oko 200 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na vodovnu mrežu, te da će se time zaokružiti priča o vodosnadbijevanju u Zeti.

‘’U Balabanima smo izgradili dječije igralište, rekonstruisali sportski poligon, postavili teretanu na otvorenom. Nastavićemo sa izgradnjom ovakvih sadržaja kako bismo u svakom dijelu opštine imali bar po jedno dječije igralište,’’ kazala je Stajović i zahvalila kolegama iz gradskih preduzeća na saradnji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve