Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Odbranićemo načelo zakonitosti i u slučaju nezakonitog izbora Radovića

Navode da njihov primjer trba da slijede i ostali predstavnici vladajuće većine.

Nakon poništenja odluke o nezakonitom izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice od strane Upravnog suda, a po tužbi Demokrata, zatim nakon današnjeg poništenja Odluke o smjeni Krstovića, jasno je zaključiti da će Demokrate načelo zakonitosti odbraniti i u slučaju nezakonitog izbora Aleksandra Radovića za VD direktora Uprave policije, poručili su iz Demokratske Crne Gore povodom odluke da je funkcioner te partije Luka Krstović nezakonito smijenjen sa pozicije predsjednika SO Zeta.

“Ono što smo tvrdili u avgustu prošle godine, danas je potvrdio i Upravni sud. Predsjednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokrata Luka Krstović nezakonito je smijenjen sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta Zete. Današnje poništenje Odluke o smjeni Krstovića, donijeto od strane onog pred kim Demokrate jedino traže pravdu, a to su nadležne sudske instance, potvrda je beskompromisne borbe Demokrata za poštovanje pravnog sistema države i svakog zakona, bez obzira da li se on nekom političkom subjektu na lokalnom ili državnom nivou dopada ili ne”, navele su Demokrate u saopštenju za medije.

Jer poštovanje zakona i propisanih procedura, prema njihovim riječima, “ne poznaje i ne smije poznavati nečije ukuse i političke ciljeve”.

“Nakon poništenja odluke o nezakonitom izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice od strane Upravnog suda, a po tužbi Demokrata, zatim nakon današnjeg poništenja Odluke o smjeni Krstovića, jasno je zaključiti da će Demokrate načelo zakonitosti odbraniti i u slučaju nezakonitog izbora Aleksandra Radovića za VD direktora Uprave policije. Na braniku zakona i pravnog poretka stojimo i u opoziciji, ali i kad preuzmemo vlas, jer time preuzimamo odgovornost da nećemo ponavljati stare prakse i greške naših prethodnika”, dodale su Demokrate.

Navode da njihov primjer trba da slijede i ostali predstavnici vladajuće većine.

“Naš primjer trebaju slijediti i svi ostali konstituenti vlasti na državnom i lokalnom nivou, kako ceh ovakvih nezakonitih odluka ne bi plaćali građani Crne Gore”, poručuju iz DCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve