Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Cetinje: Heroji belvederske noći

Ovo nije bilo samo crnogorsko pitanje. Ovo je bilo pitanje države i njenog građanskog karaktera, poručuju iz SD-a

Socijaldemokrate Cetinja zahvaljuju svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili u našem gradu, na blokadama, na trgu ili na bilo kojem drugom mjestu na Cetinju odakle se branila Crna Gora, saopštili su iz te političke partije.

“Ovo nije bilo samo crnogorsko pitanje. Ovo je bilo pitanje države i njenog građanskog karaktera. Zato su sa nama, Crnogorcima, na Cetinju bili i Srbi koji ne podržavaju djelovanje ove Vlade i crkve koja dijeli umjesto da sabira, i Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, Romi i svi ostali građani Crne Gore, ma kako se zvali i izjašnjavali. To je naša najveća pobjeda. Mi, Cetinjanke i Cetinjani, trudili smo se da svakom gostu, kao i uvijek, boravak u našem gradu učinimo što ljepšim i prijatnijim. Tih dana možda i još više nego inače, jer smo dijelili zajedničku sudbinu i branili naše Cetinje, naš jedini dom”, navodi se u saopštenju.

Kako poručuju iz SD-a, naša je obaveza da pamtimo Cetinje 4. i 5. septembra 2021. godine.

“Mi nikad nećemo zaboraviti šta su nam od doma, od našeg Cetinja napravili, kao ni zvjersko divljanje ljudi u uniformama koji su satim maltretirali i staro i mlado po Cetinju. Istorija će pisati o herojima belvederske noći, a naši potomci će ponosno zboriti da su im očevi i đedovi bili tamo đe se branila Crna Gora. Zato se mi, Socijaldemokrate Cetinja, još jednom zahvaljujemo našim sestrama i braći koji su rizikovali svoje živote braneći Cetinje i ponos Crne Gore. I odbranili smo ga, jer bez obzira na sve što se desilo, slike koje su obišle svijet nijesu naša, nego sramota onih koji su demonstrirali silu i do svega ovoga doveli”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve