Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Tadić građanima da objasni svoje postupanje mimo ovlašćenja

''Tadić je u noći između 4. i 5. septembra na svoju ruku pokušao da angažuje zaposlene da se sa vatrogasnim kamionima upute prema Cetinju, kako bi šmrkovima rastjerivali građane. Kako su časni i savjesni pripadnici ove Službe odbili da to urade, isti je angažovao nezaposleno lice, uzeo opremu i kamion i uputio se prema Cetinju''

Besprizornom korišćenju i zloupotrebi državnih resursa u razbijanje mirnog, građanskog protesta pridružila se i lokalna uprava Nikšića, preciznije komandir Službe spasavanja Slavko Tadić, saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

“Tadić je u noći između 4. i 5. septembra na svoju ruku pokušao da angažuje zaposlene da se sa vatrogasnim kamionima upute prema Cetinju, kako bi šmrkovima rastjerivali građane. Kako su časni i savjesni pripadnici ove Službe odbili da to urade, isti je angažovao nezaposleno lice, uzeo opremu i kamion i uputio se prema Cetinju, kako bi pripomogao svojim saborcima u upotrebi sile na građane koji su mirnim putem iskazivali svoje nezadovoljstvo”, navode u saopštenju.

Iz DPS-a pitaju: “otkud pravo Tadiću da u te svrhe koristi kamione i opremu vatrogasne službe, otkud mu pravo da te iste kamione i opremu daje na upotrebu licu koje nije zaposleno u nikšićkoj službi spasavanja?”

“Na ova pitanja komandir će morati odgovoriti javnosti, kao što će odgovoriti i nadležnim državnim organima. Uzgred, napominjemo da taj isti komandir nije dozvolio da u avgustu mjesecu kamioni i vatrogasci intervenišu i ugase požar u Bijelim Poljanama, koji je prijetio da ugrozi kuće, uz obrazloženje, da Bijele Poljane pripadaju Prijestonici Cetinje”, kazali su iz te partije.

Znači, kako ističu, kada su ugroženi ljudski životi i imovina građana, kamioni ne mogu na Cetinje, a “kada treba upotrijebiti silu na one koji ne misle kao Tadić i mirno protestuju, onda kamioni mogu na Cetinje”.

“Očekujemo od državnih organa da do kraja ispitaju ovaj slučaj i primjereno kazne komandira niķšićke Službe spašavanja za zloupotrebu položaja”, zaključuju iz nikšićkog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve