Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dijalog vlasti i opozicije u septembru

Iz objektivnih razloga nije realno da se drugi sastanak vlasti i opozicije održi prije septembra, kazali su iz Skupštine

Drugi sastanak vlasti i opozicije neće se održati prije septembra, iako je bio najavljen najkasnije za prvu sedmicu avgusta, saopšteno je Danu iz Skupštine. Sa time su se, kako su kazali, saglasili svi učesnici prvog sastanka.

“Iz objektivnih razloga nije realno da se drugi sastanak vlasti i opozicije održi prije septembra. Učesnici prvog sastanka su sagl asni da se dijalog nastavi nakon avgusta u terminu koji se dogovori”, odgovorili su iz Skupštine na pitanje Dana.

Nakon prvog sastanka, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je kazao da je nakon višesatnog sastanka predstavnika parlamentarnih parti ja dogovoreno da se nastavi dijalog kako bi se došlo do metodologije za postizanje dvotrećinske većine u Skupštini koja je potrebna za izbor Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i vrhovnog državnog tužioca (VDT).

Tada je dogovoreno da na narednom sastanku usaglase metodologiju rada i dinamiku i principe vođenja dijaloga u daljim fazama tog procesa.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dijalog vlasti i opozicije u septembru – CG Vijesti
06.08.2021-08:54 08:54

[…] Aktuelno […]