Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić i Brđanin nijesu došli na saslušanje, Bošković: Premijer bahatošću i arogancijom pokazao da ne poštuje parlament

Da neće doći na današnje saslušanje, Krivokapić je najavio još juče nakon premijerskog sata

Odbor za bezbjednost i odbranu počeo je sjednicu na kojoj je trebao da obavi kontrolno saslušanje povodom izjave premijera Zdravka Krivokapića da mu se pripremalo hapšenje nakon što potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, međutim predsjednik Vlade se nije pojavio.

Da neće doći na današnje saslušanje, Krivokapić je najavio još juče nakon premijerskog sata. Tada je poručio da stoji iza svoje izjave o hapšenju, ali da nema zakonsku obavezu da dođe na sjednicu.

Ni vršilac dužnosti direktora policije Zoran Brđanin ne prisustvuje sjednici zbog sastanka sa direktorom policije Slovenije.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković rekao je da, nedolaskom na kontrolno saslušanje, premijer Zdravko Krivokapić ne poštuje parlament koji ga je birao.

“Čovjek koji svojom bahatošću i svojom arogancijom, prema ljudima koji su ga glasali ili ga nijesu glasali, ali su članovi ovoga parlamenta koji ga je birao, se određuje na način koji je nepoznat u demokratskoj praksi Crne Gore. Bilo koji prethodni premijer, kako god se on zvao, je došao na zakazano saslušanje u ovaj parlament kad god je to bilo na dnevnom redu”, istakao je Bošković.

Podsjeća da je ovo drugi put da se Krivokapić ne pojavljuje u parlamentu na zakazano kontrolno saslušanje od strane poslanika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krivokapić i Brđanin nijesu došli na saslušanje – CG Vijesti
30.07.2021-09:58 09:58

[…] Aktuelno […]

Naroz
30.07.2021-10:23 10:23

Niste ga valjano obavijestili, premijer priznaje samo “sasuštanje”, saslušanje ne dolazi u obzir.