Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SRAMOTA Na državni praznik grupi antifašista iz Bijelog Polja tražili da plate ulaz u nacionalni park: ”Ovo nema nigdje bez u Crnoj Gori’’

Članovi udruženja boraca zajedno sa mladima došli su na Skadarsko jezero gdje su zakazali krstarenje pred proslavu povodom godišnjice ustanka.  Međutim, naišli su na neočekivani „prijem“, gdje im je traženo da plaćaju ulazak po punoj cijeni, iako je do sada bila praksa da se za Dan državnosti ne naplaćuje ulazak u nacionalni park.

Koliko se situacija u Crnoj Gori drastično pogoršava u svim sferama i koliko nema poštovanja ništa što ima predznak crnogorsko, pokazuje i današnji sramni događaj kojem svjedoči grupa građana, članova antifašista udruženja boraca NOR-a iz Bijelog Polja.

Grupa od 50 građana,  antifašista došla je da prisustvuje proslavi obillježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka. Članovi udruženja boraca zajedno sa mladima došli su na Skadarsko jezero gdje su zakazali krstarenje pred proslavu povodom godišnjice ustanka.  Međutim, naišli su na neočekivani „prijem“, gdje im je traženo da plaćaju ulazak po punoj cijeni, iako je do sada bila praksa da se za Dan državnosti ne naplaćuje ulazak u nacionalni park.

Treba podsjetiti da su prošle godine, na današnji dan, građani bili pozvani da besplatno posjete sve nacionalne parkove.

„Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore svim građankama i građanima čestita Dan državnosti i poziva sve ljubitelje prirode da 13. jula besplatno posjete sve nacionalne parkove“, glasilo je saopštenje NPCG 2020. godine.

„Grupa od 50 članova antifašista, udruženja boraca NOR-a iz Bijelog Polja došli smo na proslavu 80 godina od Trinaestojulskog ustanka. Kada  smo već došli do Nacionalnog parka Skadarsko jezero, namjenski smo zakazali krstarenje. Računali smo da je, kao i u cijelom svijetu, ulaz na državni praznik, a posebno za 13. jul, besplatan. Međutim, dočekali su nas rendžeri iz nacionalnog parka koji su nam tražili punu cijenu od  4 eura za ulazak u park“, kazala je za portal Aktuelno Zehra Balić, sekretar udruženja boraca Bijelog Polja i član Predsjedništva SUBNOR-a.

Da stvar bude još gora, rendžeri NPCG nisu prihvatili omladinske karte pojedinih građana kojima se omogućava besplatno posjećivanje nacionalnih parkova dok ne napune 18 godina. Uz sve ovo, ni popust na veću grupu, što je običaj, u ovom slučaju nije dozvoljen.

„Među nama je 15 omladinaca koji su do 15 godina starosti i koji imaju školsku kartu Ministarstva prosvjete, koju su dobili prošle godine a koja im omogućava besplatan ulazak u nacionalne parkove do 18 godine. Ni to, naravno, nijesu prihvatili.

Predložili smo da nam daju popust na grupu od 50 članova, kao što se daje na organizovane grupe u svijetu u normalnim državama, ali nisu dozvolili“, rekla je Balić.

Ipak, veći dio okupljenih otišao je na krstarenje iz poštovanja prema brodaru kojem su zakazali vožnju danas.

„Nas četrdesetak je otišlo na krstarenje brodom, dok je desetak iz revolta odustalo i od krstarenja i od svih aktivnosti povodom obilježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka. Ovo nigdje u svijetu nema, bez kod nas u Crnoj Gori.

Mi smo im čak jedini gosti. Svi su brodovi tu, mi smo jedini koji smo popunili brod, jer smatramo da, i pored svega, ne bi bilo u redu prema brodaru kojem smo zakazali krstarenje da odustanemo svi“, poručila je Balić.

Položili vijenac u Bijelom Polju, pa se zaputili ka Virpazaru

Ova grupa Bjelopoljaca jutros je položila vijenac u Bijelom Polju na Spomenik palim borcima i biste narodnih heroja.

Nakon tog čina krenuli su za Virpazar.

A kako su ih dočekali na Skadarskom jezeru najbolje svjedoče njihove riječi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Blaki
13.07.2021-17:21 17:21

A da Jočićka je šef a nije Antifašista..
.

TV_EU
13.07.2021-17:30 17:30

Od 31.08.2021. u Crnu Goru su dobrodosli jedino fasisti

Miodrag Draga Blažo'a
13.07.2021-17:53 17:53

SRAMOTA I NEVIĐENO ZASTIĐE !!!

Nikčević Branka
13.07.2021-17:53 17:53

Iskreno se nadam da fukara od Jočićke neće još dugo direktorovati! Bijeda ljucka, na današnji dan to rade kao i na dan nezavisnosti, zapalo četnikušu, ama neće još dugo!

!!!
13.07.2021-20:04 20:04

To se zove četnikarina!Naplacuje cika ili teta sa velikom bradom i nozem za pojasom.Jos malo…

Tihana
14.07.2021-02:44 02:44

Pi bando četnička!