Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Osuđujemo prijetnje Zekoviću, nadležni da se pozabave ovim slučajem

Sa novom vladom, odomaćilo se i normalizovalo ovakvo ponašanje, i to je ono na šta domaća i međunarodna javnost treba da obrati pažnju, poručuju iz GI 21. maj

Iz Građanske inicijative 21. maj kazali su da žestoko osuđuju vrijeđanje i prijetnje upućene njihovom koordinatoru i članu Savjeta – Aleksandru Saši Zekoviću.

Podsjećamo, Zekoviću je prethodnih dana prijećeno na društvenim mrežama, zbog čega je policija uhapsila jednu osobu.

“Kao prepoznati borac za ljudska prava i uvaženi civilni aktivista kako u zemlji tako i u regionu, Saša je već dugo meta kampanje mržnje, uvreda i prijetnji”, kazali su iz GI 21. maj.

Oni su pozvali nadležne organe da se što hitnije pozabave onima koji se neodgovorno ponašaju ugrožavajući bezbjednost ljudima zbog njihovog javnog djelovanja.

“Dodatni zabrinjava činjenica da se kao platforma za ovakve gnusne napade koristi provladin nazovi medij, čiji je osnivač rektor crnogorskog univerziteta. Sa novom vladom, odomaćilo se i normalizovalo ovakvo ponašanje, i to je ono na šta domaća i međunarodna javnost treba da obrati pažnju”, dodaju iz GI 21. maj.

Oni su se osvrnuli i na ćutnju jednog dijela nevladinog sektora na ovakve pojave.

“Ovih dana kada mnogi od njih popunjavaju redove u političkim partijama vlasti i institucijama situacija postaje sve jasnija”, zaključili su iz GI 21.maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve