Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Betel: Luksemburg uz Crnu Goru na putu ka EU

Betel he kazao da Luksemburg podržava Crnu Goru u integracionom procesu, poručivši da ćemo biti prva sljedeća članica EU

Crna Gora izuzetno cijeni iskustvo Luksemburga, kao modela uspješne evropske države, koja predstavlja najbolji primjer kako jedna mala država može iskoristiti sve ekonomske potencijale i članstvo u EU za stvaranje prosperitetnog društva“, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Luksemburga, Gzavijeom Betelom.

Kako se navodi u saopštenju, Betel je kazao da je Luksemburg prijatelj Crne Gore, te da se upravo na tim temeljima svakodnevno nadgrađuju odnosi dvije zemlje.

Betel he kazao da Luksemburg podržava Crnu Goru u integracionom procesu, poručivši da ćemo biti prva sljedeća članica EU.

Betel prihvatio je poziv premijera Krivokapića da posjeti Crnu Goru i predložio da se tom prilikom potpiše Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Luksemburga.

On je kazao da bi u Crnu Goru došao zajedno s delegacijom Privredne komore Luksemburga i da bi glavna tema bila unapređenje ekonomske saradnje.

“Predsjednik Vlade Luksemburga izrazio je zadovoljstvo što se, od 1. aprila 2021. posredstvom aviokompanije Luxair, odvija direktna aviolinija na relaciji Luksemburg – Podgorica, kao i linija između Luksemburga i Tivta koja je započela sa radom 15. maja. Premijer Betel istakao je da su predstavnici naše dijaspore istaknuti predstavnici luksemburškog društva. Betel je predložio i razmjenu u oblasti obrazovanja”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i istakli da je održavanje dinamike integracionog procesa zemalja Zapadnog Balkana važno za region, ali i za Evropu.

Sastanku je prisustvovao i ministar vanjskih poslova Crne Gore, Đorđe Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve