Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Početi razgovore o smjeni Krivokapića, on je prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

U ovom teškom istorijskom trenutku, svoj dio odgovornosti za izbor i sudbinu ove nedemokratske i antireformske Vlade, treba da preuzme i naša Crkva koja je imala ključnu ulogu za postavljanje Krivokapića na čelo naše izborne liste i za mandatara. Niko sad ne može da se skriva od odgovornosti. Opasni eksperiment je sada postao prijetnja vitalnim interesima i naroda i države i Crkve, poručio je Medojević

Predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića treba bojkotovati. Pozivam sve poslaničke klubove da bojkotuju Premijerski sat i da ne postavljaju pitanja osobi koja ne poštuje Parlament i Ustav države. Niko ne treba da postavi premijersko pitanje, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Istakao je i da odmah treba otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smjenu sramotne Vlade i formiranje nove, sa novim premijerom.

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal od šverca. On je pokazao veoma opasne crte karaktera i postaje prijetnja demokratiji i ustavnom poretku. Samovolja, nepoštovanje Ustava i zakona, tolerisanje šverca i pokušaji tajne rasprodaje preostalih državnih resursa ( EPCG) pretvara ga u opasnu prijetnju vitalnim nacionalnim interesima”, naveo je Medojević.

Kako je istakao, najveća odgovornost za moguće tragične posledice nastavka vladanja zemljom od strane tog opasnog i nepredvidivog premijera biće na Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću.

“U ovom teškom istorijskom trenutku, svoj dio odgovornosti za izbor i sudbinu ove nedemokratske i antireformske Vlade, treba da preuzme i naša Crkva koja je imala ključnu ulogu za postavljanje Krivokapića na čelo naše izborne liste i za mandatara. Niko sad ne može da se skriva od odgovornosti. Opasni eksperiment je sada postao prijetnja vitalnim interesima i naroda i države i Crkve”, istakao je lider PzP.

Siguran je, kako kaže, da će već sjutra i ključne zapadne Ambasade imati konsultacije sa svojim Vladama i da će tražiti redefinisanje pozicija prema Krivokapiću koji postaje generator političke krize i nestabilnosti.

“Bez obzira na političke razlike, cijenim da su mir, stabilnost, demokratija i ustavni poredak vrijednosti oko kojih se mora postići najširi konsenzus u Parlamentu. Đukanović i Krivokapić su faktori rizika koji ugrožavaju ove vrijednosti i svi treba da budemo dio nacionalnog fronta u borbi protiv dva lica istog totalitarnog i autokratskog političkog poretka”, poručio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krmak
17.06.2021-08:54 08:54

TI Medo NEMAS VISI PRAVI U MIJESAS CRNA GORA Krivokapic je narodi izabrali i ti nemoj vise pricas o nisrta CG ides radis u Fabrika Duvani ZA sverc!

BMX
17.06.2021-09:56 09:56

Medojevic i DF su trazili da se u Crnoj Gori suspenduje Ustav i zakoni i da oni zavedu teror i strahovladu
Slicne primjere imamo u Nemackoj kad je Hitler dosao na vlast, u Italiji pod Musolinijem, SSSR – u pod Staljinom, Kampuciji pod Polom Potom…
Eto sta zeli DF da uradi Crnoj Gori, clanici NATO a Zapad, SAD, NATO, EU sve mirno gledaju i cute ….