Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kameleon

Dritan Abazović uživa u svojoj policijskoj ulozi. I revnosno i snishodljivo odrađuje posao za svoje nalogodavce. I prolazi sa strane, kao legitimna podrška i mjera licemjerja. Ispod radara. Puzeći.

za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Da je licemerje lako ostvariva ideja oduvijek je ponajbolje služila ona Čehovljeva priča “Kameleon”. O građaninu kojeg je ujeo pas. Sve dok policajac koji bi trebao da zaštiti građanina ne utvrdi da je pas generalov. Onda će ispasti da je građanin gurao ruku u usta psu.

Nešto slično se dogodilo i Dritanu Abazoviću. On je u izjavi za beogradsku informativnu kuću N1 rasprodao priču regionu i rekao da u Crnoj Gori uopšte nisu tražene promjene Zakona o državljanstvu. I još nešto o tome kako su to gluposti.

I da su svi ti koji bi mogli biti oštećeni eventualnim promjenama Zakona o državljanstvu zapravo gurali ruku u usta psu.

U stvari, istini za volju, promjene Zakona o državljanstvu su zaista tražene – ispod radara. Doduše, upravo u najvišem državnom zakonodavnom tijelu, Skupštini Crne Gore. Kroz promjene Zakona o prebivalištu i napomenom prema kojoj bi uslijedilo brisanje na desetine hiljada ljudi iz biračkog spiska. Dakako, ovo se ponajviše odnosi na manjinske narode koji se smatraju konstituitivnim narodima u Crnoj Gori.  Samim tim, nije ni čudo što je predlog o promjeni Zakona o državljanstvu  iznio poslanik desničarske i prosrpske političke grupacije Demokratski front, Slaven Radunović. Kao samo još jednu ciglu u izgradnji negacije crnogorske nacije i uništenja državnosti Crne Gore.

Nego, ima tu jedna fora. Srbi teško da mogu da se smatraju konstituitivnim narodom u Crnoj Gori. Pa ma koliko im Abazović davao podršku. Ili možda svi oni protivni glasovi na referendumu o nezavisnosti sada ne važe?

Dritan Abazović uživa u svojoj policijskoj ulozi. I revnosno i snishodljivo odrađuje posao za svoje nalogodavce. I prolazi sa strane, kao legitimna podrška i mjera licemjerja.

Ispod radara. Puzeći. Kameleonski.

 

Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
popovilopovi
16.04.2021-09:56 09:56

sa popovima je doslo svako zlo u CG i kradja CG imovine…. tek kad odu popovi moze se ocekivat boljitak al kad ce ne znamo…. sledeci protest komita pred nasim manastirima u Niksic i Cetinje!

Sara
16.04.2021-10:24 10:24
Reply to  popovilopovi

srbijanski popovi nece otici sami..jedino da ih isc'eramo..i ove fasiste iz DF..i neke ruske prave CG..smirurija..

Neko tamo
16.04.2021-10:51 10:51

Realno miško kesedzija i govedo se pitaju i oni odlucuju sta ce raditi abazović

Mk
16.04.2021-22:57 22:57

Dritan je jedan obični požmirep.