Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Revanš osmine finala LŠ: Neka FTC udari u plavi zid

Vrijeme je za meč godine - rukometašice Budućnosti danas (18h) protiv Ferencvaroša u Budimpšeti brane ''plus tri'' (22:19) iz prvog meča i jure plasman u četvrtfinale

Plave dame su stigle u Mađarsku, zemlju u koju bi željele da se vrate još dva puta ove sezone…

Vrijeme je za meč godine – rukometašice Budućnosti danas (18h) protiv Ferencvaroša u Budimpšeti brane ”plus tri” (22:19) iz prvog meča i jure plasman u četvrtfinale.

Ukoliko djevojke Bojane Popović budu na nivou okršaja iz Podgorice, u narednoj fazi čeka ih klasik sa drugim mađarskim velikanom Đerom, a bolji iz tog duela završiće na fajnal-foru u Budimpešti.

– Znam sigurno da će Ferencvaroš biti na mnogo boljem nivou, sa većom energijom i željom da vrati neke dugove. Ali, ono što je bitno jeste da mi od starta budemo kao u prvom meču da postavimo dobar odbrambeni zid i da one ostanu zatečene tim duelima. Nakon toga će i nama lakše biti, poručila je Bojana Popović.

Hrabrim odlukama u finišu prvog duela Bojana je pogurala svoje igračice do solidnih ”plus tri”, a u gradu na Dunavu želi još bolje izdanje svog tima.

– I poslije utakmice u Podgorici sam rekla da je to bilo samo prvo poluvrijeme. Od početka priprema za ovaj drugi duel ušle smo u jak trening sa željom da sada budemo još bolje i da sve ono što smo u prvom meču pogriješile probamo da ispravimo. Želim da se bavim nama i da popravljamo naše stvari, jasna je Popović.

A šta sve može da bude bolje?

– Želimo da od starta pokažemo zube i da na visokom odbrambenom nivou odigramo dobru utakmicu. Bilo je mnogo situacija u kojima smo mogli mnogo bolje da odigramo, tranzicioni i pozicioni napad. To moramo da podignemo na viši nivo i da golgeterski budemo na višem nivou. Očekujem pravu borbu za četvrtfinale, dodala je Bojana.

Prednost iz prvog meča nije velika, ali…

– U neku ruku dobro je da nije veća razlika, jer znam naš mentalitet. Nekih pet razlike bi u glavama djevojaka možda bio i gotov posao, što je uvijek varka i mač sa dvije oštrice, podvukla je Bojana.

Zbog svega prvi meč je na neki način rezultatski bio idealan.

– Da, osjećamo da je ta utakmica odigrana na Ok nivou i da možemo mnogo bolje. A tri razlike su određeni plus, nešto što imamo u pozadini. Nema čuvanja tog rezultata, jer nije za čuvanje. Jednostavno moramo jako, agresivno isto kao u prvom meču pa i na pobjedu, zaključila je Popović, uz poruku igračicama da uživaju u onome što rade i da ne stvaraju sebi pritisak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve