Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

CRNOGORSKA ZASTAVA ZA AKTUELNO Bilo je užasno, nadam se da se nikad više neće ponoviti!

Tako zbunjen, isprepadan zbog posjete Cetinju, u teškom trijeznom stanju i u nedostatku boce za koju bi mogao da se pridrži, uhvatio se za prvi predmet koji mu je došao pod ruku. Dok mu se pogled maglio i dok je teturajući pokušao da razbistri svijest koja je posustajala nenaviknuta na trijezno stanje, uhvatio se za crnogorsku zastavu i u afektu je poljubio jer je u tom trenutku shvatio da je mnogo ljepša od trobojke

Napaćena crnogorska zastava prošla je mnoga iskušenja kroz istoriju, a u posljednje vrijeme je od vaskrslih pobornika velikosrpskog kulta ”krvi i tla” paljena, cijepana, bacana, ponižavana… Ali ipak nikad nije patila kao u utorak na Cetinju kada je doživjela bliski susret sa licemernim usnama prevrtljivog konvertita koji bi tu istu zastavu naradije bacio u bezdan istorijskog zaborava.

Pa ipak, iako svetosavski licemjer na čelu izdajničko-teokratske vlade Zdravko Boca Krivokapić i crnogorska zastava gaje respektabilan nivo međusobnog antagonizma, u utorak je u prijestonici došlo do spajanja nespojivog. Gotovo čitava domaća, ali i regionalna javnost je gledala kako je premijer Podoljub učinio neoprostivu prevaru prema srpskoj trobojci sa četiru ocila, i na silu prigrlio šokiranu zastavu države koja ne bi ni postojala da se on pitao.

Ogroman broj čitalaca portala Aktuelno u nevjerici se obratio našoj redakciji kao posljednjoj instanci koja bi mogla da objasni neprimjeren, gotovo varvarski gest premijera preljubnika, koji je zaboravio sve romantične trenutke proživljene sa srpskom trobojkom, i tek tako, mučki i na silu zaskočio ponosnu zastavu za koju pouzdano znamo da ga prezire.

Javnost je bila u čudu, a jedino logično objašnjenje koje su naši čitaoci mogli da ponude za Podoljubov iznenadni potez je da je nesretni premijer da bi usporio svoju rapidnu političku propast i sebi makar malo sa dna podigao rejting, prihvatio sugestije partnera iz EU i NATO pa se odlučio na potez cjelivanja crnogorske zastave i pored straha od posljedica.

Stidi se Podoljube: Čim je vidio ljepšu , odmah je zaboravio na staru, dosadnu trobojku… razvod neminovan

Međutim, kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih nalogodavcima nove vlasti iz OVG Svetosavske crkve, ne radi se o pritisku zapadnih partnera, već o običnom nemilom nesporazumu!

Kako nam je rečeno iz više dobro obavještanih izvora, premijer Zdrako Boca je bio toliko uzrujan što je morao da posjeti Cetinje, da je pored toga što je zatražio da njega i njegovu delegaciju čuva rekordan broj policijaca u istoriji državničkog protokola, zaboravio da pojede gibanicu i potegne iz svježe ohlađene flaše koju su mu ostavili članovi njegovog kabineta.

”Tako zbunjen, isprepadan zbog posjete Cetinju, u teškom trijeznom stanju i u nedostatku boce za koju bi mogao da se pridrži, uhvatio se za prvi predmet koji mu je došao pod ruku. Dok mu se pogled mutio i dok je teturajući pokušao da razbistri svijest koja je posustajala nenaviknuta na trijezno stanje, uhvatio se za crnogorsku zastavu i u afektu je poljubio jer je u tom trenutku shvatio da je mnogo ljepša od trobojke”, kazali su naši dobro upućeni izvori.

Iako je prošla mnoga iskušenja kroz istoriju, za crnogorsku zastavu ovo je bio šok od koga će se oporavljati dugo vremena. U izjavi za portal Aktuelno crnogorska zastava je kazala da je susret sa Krivokapićem bio krajnje šokantan i ponižavajući, ističući da se nada na se taj nemili incident više nikad neće ponoviti.

”Bilo je užasno! Apa domaće brlje, bijelog luka i svetosavske gibanice loše utiču na moju teksturu, a zbog kokarde koja je virila iz džepa usplahirenog premijera, osjećala sam se veoma neprijatno, čak i poniženo. Zaista šokantno iskustvo, iskreno se nadam da se više nikad neće ponovit”, poručila je u kratkoj izjavi za portal Aktuelno ponosna zastava Crne Gore.

Kako nam je rečeno iz izvora bliskih svetosavskom kultu ”krvi i tla”, srpska trobojka teško će oprostiti Krivokapiću ovaj izlet, pogotvo što znamo da su njih dvoje imali višedecenijski prisan odnos.

Naši dobro upućeni izvori navode, da gospođa trobojka ozbiljno razmatra mogućnost podnošenja zahtjeva za razvod od nasrtljivog premijera… Zaista tužna priča o tome kako je jedan nepromišljeni svetosavski privremeni premijer sa žestokom krizom identiteta, ničim izazvan, ojadio dvije ponosne zastave, a sebi za vijeke i vjekove prišio epitet krajnje neodgovorne osobe koju drma žestoki unutrašnji sukob nacionalnog identiteta.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nkmne
04.03.2021-07:27 07:27

Dritan imitira svog idola Acu žvalavog, jer radi sve isto kao on. Ne treba zaboraviti da je i Aca žvalavi bio prvi potpredsednik njihove vlade i koordinator njihovih službi. Sve je loša kopija.

profajler
04.03.2021-08:11 08:11

Gospodine Balsa mislim da ste pogrijesili zestoko o gospodinu poremijeru Krivokapicu jer ga zovete boca,a on je covjek starih shvatanja,obicaja i nacela i mislim da bi zbog svega toga trebalo da ga zovete Zdravko DEMIDZANA Krivokapic….molim vas da prihvatite bar ponekad ovu moju sugestiju i btw ministarka Injac je na Cetinju kad je bila sa njim na 100 godisnjicu smrti KRALJA NIKOLE (plus 1 dan ) nosila torbicu a u torbicu je sto posto bila boca jer demidzana nije mogla stat….bila boca u torbici… wtf… mozda ste ipak u pravu sto ga zovete boca ali nama za ljubav bar ponekad… Pročitaj više »

Rovca sa katunima
04.03.2021-09:15 09:15

Mi volimo trobojku. Možda i zato jer za vrijeme knjaza Danila kome je majka Krstinja iz Rovaca bila je trobojka.Trobojku imaju bracka Rusija ,bracka Srbija ,slobodna Francuska,mali a bogati Luksemburg,napredna Slovenija . Zdravko ovu crvenu nije trebo ljubit vec se samo poklonit protokolarno jer je premijer ,ijako bi vecinska crna gora rađe vidjela knjaževu.

tivatski10
05.03.2021-17:48 17:48

Ropvca ha ha ha ha! Srbija nije trobohjka zastava vec turska trobojka. Turski sultan je dao…… Srbija nije nikad imala zastavu od 1900 god. Seljacino Isto hrvatska, italija, francuska, ruska imaju iste trobojke. Tvoja nije Crna Gora. Nasa Crna Gora je starija crvena zastava od 1500 go. A tvoja Srbija nula

Jacg rovca
04.03.2021-12:27 12:27

Muci tu ja sam iz rovaca i ne blati cuvene rovcane sramoto..of kad znam za sebe i svoju zemlju znam ko sam i sto sam i cijela moja familija a ti nema ti se sta dodat no si pasa ceka sto bi rekla moja baba iz banjama sa druge bande..isto crnogorka i nije nosila crnu maramu za kosovom no za djeverom..poltroni lazljivi

Beograd
04.03.2021-12:30 12:30

On je vjerenik i najvise mu odgovara kad je boca puna! A jedino u njoj IMA KONTROLU da je uvijek puna i Abazovica da ne skrene sa SRPSKOG SVETA!

Rovca sa katunima.
04.03.2021-15:52 15:52

Odgovor za JaCG rovca . U zabludisi.To je rijetko u Rovcima ali se događa. Svi čuveni rovčani su srbi: Mato Pizurica,Matija Beckovic,Pavle Bulatovic, Momir Bulatović ,Vojislav Šešelj,Zoran Đinđić,Miodrag Bulatović,Vladimir Bulatovic Vib,Mutap Lazar,Sima Sarajlija itd. EFuđer Boskovic je po ocu rovčanin ali je pomajki katolik italijsn a Avfo Međedović je musliman… Tako da tvoje tvrdnje nijesu istinite.

marojevic
04.03.2021-22:59 22:59

Pola od ovih sto si nabrojao su srbi novijeg datuma. Neke kao Beckovic, ne bih komentarisao, ali cu trbi napisati da je obicna vucibatina.
Ne procitah jesi li djeda naveo u znamenite rovcane

Naroz
05.03.2021-02:43 02:43

Upravo sam razgovarao sa dobrim prijateljem iz Amerike, on radi u firmi koja ima NATO kod i koja se bavi proizvodnjom NATO premaza za impregnaciju zastava. Naime, zastava se premazuje ovim nano premazom na bazi teflona i ona faktički postaje neuništiva, takodje u nju se ugradjuje mikro-čip, koji šalje telemetrijske podatke u kompjuterski sistem kompanije. Zastava koju je dan poslije stogodišnjice kraljevog upokojenja cjelivao premijer, je upravo takva zastava. Pomenuta zastava je imala i vatreno krštenje u Avganistanu, pored nje su se raznijela 2 mudžahedina, a ona je ostala kao nova, što se i dalo vidjeti. Do Cetinja je transportovana… Pročitaj više »

Nick
08.03.2021-13:40 13:40

Piiiii. Kakva splačinica od čoeka i novinara. Ovaj lik je inače diplomirani filozof. I treba da nas je sramota ako ovo važi za intelektualca.